Ett skrivbord med papper och dator

ESG-Controller

Brinner du för rapportering, hållbarhet och projektledning och vill vara med att forma Elite Hotels framtid? Vi söker nu en engagerad ESG-controller som vill vara med att driva utvecklingen och säkerställa att vi följer vår hållbarhetsstrategi. Låter det spännande? Då är detta rollen för dig.

Om oss på Elite Hotels of Sweden
Elite Hotels of Sweden är landets ledande familjeägda hotellkedja med 42 hotell och 3 kongressanläggningar, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Våra hotell, ofta belägna i historiska fastigheter, erbjuder en unik upplevelse där tradition möter kvalitet och modern elegans. Här är varje gäst en hedersgäst.

I vår koncern ingår även Vana Spa med tillhörande Rooftop by Vana, samt exklusiva restauranger som Miss Voon, restaurangkedjan Paolo’s och Sveriges ledande gastropubkedja The Bishops Arms.

Med över 1 750 heltidsanställda och en omsättning på över 3 miljarder kronor, är vi en av Sveriges mest dynamiska hotellverksamheter.

Elite Hotels är en av Sveriges ledande hotellkedjor med fokus på hög kvalitet och hållbarhet. Vi strävar efter att integrera hållbarhetsprinciper i alla aspekter av vår verksamhet och söker nu en driven ESG-controller för att förstärka vårt team.

Din roll hos oss
Som ESG-controller kommer du att spela en central roll i vår hållbarhetsstrategi. Du kommer att arbeta med att utveckla, implementera och övervaka våra miljö-, sociala och styrningsprocesser (ESG). Du kommer dessutom att säkerställa att våra hållbarhetsredovisningar är i linje med gällande lagar och standarder, inklusive CSRD.

Du kommer vara ett centralt stöd i analysen och uppföljningen av hållbarhetsmål, klimatfärdplaner och riskbedömningar, samt anpassning till EU:s taxonomi. Du kommer även att bidra med dataanalyser och insikter i olika hållbarbetsprojekt. 

I rollen som ESG-Controller får du möjlighet att: 

- Ansvara för insamling och analys av data relaterat till ESG och CSRD.

- Tillsammans med andra utveckla och implementera hållbarhetsinitiativ och processer inom organisationen.

- Förbereda och rapportera hållbarhetsredovisningar enligt gällande regelverk och standarder.

- Genomföra interna och externa revisioner av ESG-processer.

- Delta i resor inom Sverige för att stödja hållbarhetsinsatser på våra hotell.

Vem är du? 
Din personlighet är viktigt för oss, vi tror du är social och utvecklingsorienterad med starka analytiska och problemlösande förmågor. Vi tror även att du är relationsbyggare som har en god kommunikationsförmåga och enkelt kan skapa och upprätthålla goda relationer. Brinner du också för att skapa en positiv påverkan och vill bidra till ett mer hållbart Elite Hotels of Sweden - då är detta rätt för dig. 

- Relevant akademisk utbildning inom hållbarhet, ekonomi, miljövetenskap eller liknande.

- 3-5 års erfarenhet av arbete inom hållbarhetsredovisning, ESG-analys eller liknande      

- God kännedom om CSRD och andra relevanta hållbarhetsstandarder.

- Stark analytisk förmåga och erfarenhet av att arbeta med data.

- Erfarenhet av att utveckla och implementera processer.

- Förmåga att arbeta självständigt samt i team.

- Villighet och förmåga att resa inom Sverige i tjänsten.

- Förmåga att arbeta strukturerat och hantera flera projekt samtidigt.

Vad vi erbjuder
Elite Hotels är ett entreprenöriellt företag där vi värdesätter initiativförmåga, flexibilitet och en lösningsorienterad inställning. Vi är en platt organisation där alla är med och bidrar varje dag.

Våra hotell är olika, så också våra medarbetare. Inom ramen för Elite Hotels värderingar finns det plats för stora mått av personlighet och improvisation. Vi vill sprida glädje och leverera en totalupplevelse, där känslan av tradition, kvalitet och flärd genomsyrar allt vi gör.

Vi erbjuder lön enligt överenskommelse, friskvårdsbidrag, avtalsenliga förmåner samt stora möjligheter att besöka våra fina hotell och restauranger året runt till mycket generösa personalpriser.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
(6 mån provanställning tillämpas)
Tillträde
Omgående
Placeringsort
Tjänsten är baserad vid Elites huvudkontor, Stockholm
Resor i tjänst förekommer
Sista ansökningsdag
2024-10-31

Kontakta oss & mer information
Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag så ansök därmed redan idag!
Har du fler frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Head of Group Business Controll, Johan Allmér (johan.allmer@elite.se)

Rekryteringsprocessen innefattar intervjuer, tester samt referenstagning

Fakta om tjänsten

Stad Stockholm
Hotell
Elite Hotels Huvudkontor
Publiceringsdatum 2 oktober
Rekryterande chef Johan Allmér (johan.allmer@elite.se)
Sista ansökningsdag 31 oktober
Sök nu