Borlänge med barn

Borlänge är en fantastisk stad med aktiviteter för hela familjen. Här finns tips på saker att göra med barn i Borlänge.

Barn leker i fontän. Fotograf: Sophie Dale

Aqua Nova

Aqua Nova är ett häftig äventyrsbad som är väl värt ett besök när du är i Borlänge med barn. Här finns rutschkanor, vildfors, vågbassäng och en utomhusbassäng med virvelström och massagebubbelbänk. Du hittar även en härlig relaxavdelning som är perfekt för de vuxna.

Geologiska museet

Något i Borlänge som barn kommer älska är geologiska museet. Här finns stenar från hela världen. Museet visar jordens uppbyggnad och hur viktigt stenar och andra geologiska material är för vår jord. Utanför hittar ni Stenparken fylld av spännande material och strukturer.

Strutsar. Fotograf: Jutta Kamp

Sahlins Struts

Vill du prova något nytt och spännande att göra med barn i Borlänge ska ni besöka Sahlins Struts. Detta är en mysig strutsfarm med runt hundra strutsar som barn kommer att älska. Här finns restaurang och café där det bland annat serveras strutsäggkaka, strutsburgare och stutsäggsglass. Det finns dessutom en gårdsbutik med delikatesser och souvenirer för dig som vill ta en del av upplevelsen med hem.

2047 Science Center

Besöker du Borlänge med barn är 2047 Science Center ett givet stopp. Här får barnen experimentera och lära sig mer om naturvetenskap och teknik i olika miljöer. Barnens nyfikenhet får flöda och de kan bland annat uppleva Planetariet med stjärnor och galaxer, experimentera med robotar och köra elbil.

Parker och naturreservat

Natur är något som uppskattas lika mycket av barn som av vuxna. Låt barnen få gott om plats att springa runt och leka medans du njuter av de vackra omgivningarna. Här är några av de parker och naturreservat som du hittar i Borlänge:

  • Vattenparken – Vattenparken är ett barnvänligt område i centrala Borlänge där grönska landat med dammar, vattenfall och fontäner skapar en trivsam miljö. Varför inte passa på att mata änderna i parken? Något som alla barn tycker är kul!
  • Tjärnasjön – Är du i Borlänge med barn under sommaren är Tjärnasjön en plats att besöka. Sjön ligger ungefär en kilometer från centrum och erbjuder både badmöjligheter och möjligheter att mata änderna.
  • Gyllbergen Naturreservat – Är du i Borlänge med lite äldre barn kan Gyllbergen Naturreservat vara ett mäktigt besök. På sommaren finns det flera vandringsleder i olika längd och på vintern går det flera längdspår.
  • Holmsjöarna – I detta vackra naturreservat finns tre sjöar och över 160 fågelarter att skåda. Ta med barnen och upptäck det rika fågellivet i en av Dalarnas främsta fågelsjöar.

Fråga vår reception för fler tips på saker att göra med barn i Borlänge!

Vill du ha fler tips på vad du kan göra i Borlänge med barn är du varmt välkommen till receptionen på Elite Hotel Brage. Vi har koll på alla barnvänliga aktiviteter i Dalarna!

Fasad med blå flagga och uteservering på Elite Hotel Brage i Borlänge

Elite Hotel Brage, Borlänge

Elite Hotel Brage är beläget mitt i Borlänge. Här bor du bekvämt i renoverade rum med närheten till allt som Dalarna har att erbjuda. På hotellet öppnar även den uppskattade gastropuben The Bishops Arms. Upplev Borlänge - staden med närhet till kultur, äventyr och vildmark. Vi har samlat våra bästa tips att ta med när du besöker den myllrande småstaden.