Sommar i Jönköping

Gustav Kalogirou är hotelldirektör på Elite Stora Hotellet i Jönköping där han dagligen möter nyfikna gäster som söker inspiration inför sin vistelse i staden. Idag delar han med sig av sina bästa tips på saker du absolut inte får missa vid ett besök i vackra Jönköping i sommar.

Sommarstaden Jönköping

Jönköping är en fantastisk sommarstad! Den flera kilometer långa Vätterstranden erbjuder bad och sol mitt i staden och under sommaren arrangeras massor av roliga evenemang som Iron Man, Pride och Square of love med mat, dryck och musik av världsklass. 

En varm sommardag i Jönköping spenderas bäst med en glass i handen och en promenad genom de fina gränderna och längst Vätterstranden. Varför inte ta en sväng till idylliska Gränna? Vill du göra en utflykt så är fruktodlingarna i Kaxholmen fantastiska med många fina gårdskaféer. Det finns en anledning till att området kallas för Sveriges Toscana!

"Du har väl inte missat Sveriges Toscana?"

Gustav Kalogirou, hotelldirektör på Elite Stora Hotellet i Jönköping

Mat & dryck för alla smaker

Jönköping har ett stort utbud av restauranger, barer och kaféer med uteserveringar i både öster och väst, bland innergårdar gågator och en hel del framför vattnet. Ta en sväng runt staden och slå dig ner vid någon som passar dig bäst. Boka gärna bord för att inte missa chansen till en fantastisk middag på din favoritrestaurang.

En regnig dag kan du besöka ett av våra fantastiska museum i stan, varför inte Tändsticksmuséet, Österängens konsthall eller Grenna Museum Andréexpeditionen Polarcenter i Gränna? Dessa museum har ofta flera intressanta utställningar som passar både för dig som reser solo och för dig som reser med familjen. 

Den röda fasaden av Elite Stora Hotellet i Jönköping med Vätterns södra strand framför

Elite Stora Hotellet, Jönköping

I en av Jönköpings vackraste byggnader med ett centralt läge vid Vätterns södra strand ligger Elite Stora Hotellet. Hotellet har genomgått en omfattande tillbyggnation och renovering och har totalt 167 rum.

Upptäck våra hotellpaket

Kombinera din hotellvistelse med en middag, spa eller äventyr. Vi erbjuder hotellpaket över hela Sverige som passar både för familjen, paret och vännerna.