Roliga saker att göra i Skellefteå

Det finns ett brett utbud av roliga saker att göra i Skellefteå oavsett om du reser själv, med kompisar eller med hela familjen. Här listar vi ett antal roliga aktiviteter som passar för både stora och små.

Känn adrenalinet i Skellefteå Adventurepark

En adrenalinfylld aktivitet i Skellefteå är ett besök på Skellefteå Adventurepark. Åk den 80 meter långa ziplinen, klättra i banor bland träden eller upptäck vildmarksgruvan. Du kommer definitivt ha en rolig utmaning framför dig som du sent ska glömma.

Koppla av i Vana Spa

Något lite lugnare att göra i Skellefteå är att ta en mysig dag på Vana Spa på The Wood Hotel. Spaet är beläget högst upp i byggnaden med en fantastisk utsikt över hela staden. Vana Spa erbjuder ett brett utbud av lyxiga behandlingar men naturligtvis kan du även bara ta en dag och njuta i poolen och bastun.

Rid i oslagbar natur

Att rida ut i naturen bland skog och sjöar är en underbar aktivitet i Skellefteå. Det finns flera aktörer som anordnar turridning från en timme till en hel vecka för dig som är hästintresserad. Alla är välkomna, nybörjare som erfarna ryttare.

Utmana ditt sällskap i äventyrsgolf

Äventyrsgolf är en populär aktivitet att göra i Skellefteå och perfekt att göra med hela familjen. I Byske hittar du äventyrsgolf med historiska teman från bygden. Här finns även ett mysigt café så ni kan fira vinster och förluster efteråt.

Cykla i Skellefteå Bike Arena

På toppen av Vitberget ligger Skandinaviens största bike park där du kan cykla mountainbike tills du storknar. Du kan välja bland tre mountainbike-slingor samt skills-loop, dirt track och en stor pump track.

Vad händer i Skellefteå?

Vill du veta vilka evenemang i Skellefteå som sker när du är på besök är du välkommen att fråga oss i receptionen på The Wood Hotel by Elite.

Hotell Skellefteå - The Wood Hotel i Skellefteå

The Wood Hotel by Elite, Skellefteå

The Wood Hotel by Elite erbjuder en unik hotellupplevelse i en av världens högsta träbyggnader. I det 20 våningar höga trähuset med tillhörande byggnad finns det totalt 205 moderna hotellrum, en stor kongresslokal för upp till 1200 personer, ett flertal konferens- och mötesrum, tre restauranger samt skybar med takterrass. Vårt hotell i Skellefteå har även en fullfjädrad spaanläggning med spektakulär panoramavy. Läs mer om hotellet här