Roliga aktiviteter i Södertälje

I Södertälje finns det mängder med roliga aktiviteter som passar för både stora och små. Här ger vi dig fem roliga saker att göra i Södertälje!

Njut av en kaffe utomhus under en härlig vandring i Södertälje. Fotograf: Clay Banks.

Tom Tits Experiment

En given aktivitet i Södertälje är naturligtvis ett besök på Tom Tits Experiment. Fördelat på fyra våningsplan finns här många roliga experiment att upptäcka. Experimenten ger dig kunskap om teknik, fysik, matematik, biologi, illusioner och mycket annat spännande. Tillåt dig att häpnas och lära dig något nytt på Tom Tits!

Vandring i vacker natur

Är det något du bör göra i Södertälje så är det att vandra i den vackra naturen. Här finns många vandringsleder av olika svårighetsgrad som tar dig igenom skogar, stränder, hällmarker och våtmarker. Packa en matsäck och ge dig ut för några timmars vandring eller gör det till flera dagar och sov över i något av vindskydden du hittar längs med vägen.

Shoppa i stan

Shopping är en härlig aktivitet i Södertälje där det finns gott om butiker. I Södertälje City hittar du allt från små lokala butiker till flera av de stora kedjorna. Handla kläder, inredning eller spännande livsmedel från världens alla hörn.

Golf på gröna banor

Spelar du golf är detta definitivt något du ska passa på att göra i Södertälje. Här finns flera golfbanor som är högt rankade i Sverige. Kallfors och Vidbynäs har tillsammans tre banor som är bland de bästa i landet.

Ad Astra by Elite

Upptäck Ad Astra by Elite, ett italienskt koncepthotell och upplevelse där destinationen är resan. Hotellet har handplockat några av Medelhavets absolut bästa pärlor när det kommer till mat, avkoppling och nöjen. Allt från italiensk mat, fantastiskt spa och nöjen så som bio och petanque. Ett brett utbud av vardagslyx, underhållning och en plats att ladda batterierna. Upplev Rivieran 28 minuter söder om Stockholm.