Shoppa med stil i Stockholms innerstad

Endast ett stenkast från mysiga humlegården hittar du några av Stockholm mest trendsättande shoppingkvarter. Här hittar du både exklusiva märkeskläder, mindre konceptbutiker, pop up-butiker och de större butikskedjorna.

Bild av NK licensierad CC BY 3.0

NK/Nordiska kompaniet

Nordiska kompaniet genomsyras av lyx, trend och kvalité. Hänförs av den imponerande entréhallen där våning efter våning med exklusiva märken, heminredning och kosmetik tornar upp sig under det mäktiga taket. Varuhuset grundades redan år 1902 och har sedan dess varit i framkant när det gäller de senaste trenderna. Här kan man ofta ta del av modeshower, bli stylad av proffs och äta gott i varuhusets olika restauranger. Med sitt centrala läge i Stockholms innerstad är NK den perfekta utgångspunkten för en shoppingdag i huvudstaden.

Sturegallerian

Strosa runt bland klassiska butikskedjor, elegant inredning och unika konceptbutiker. I en byggnad som tidigare rymt hela bostadskvarter finns den numera klassiska Sturegallerian med omkring 60 butiker på en yta om 13 000 kvm. Här kan man spendera många timmar bland exklusiva märkesbutiker, stimmiga mingelbarer och inte minst den härliga spaanläggningen Sturebadet. Avsluta din shoppingrunda på någon av Sturegallerians många restauranger eller med en drink bland Stureplans flitigaste besökare på Sturecompagniet.

Biblioteksgatan

I Stockholms mest stilsäkra kvarter hittar du alltid det senaste från den internationella modescenen. Längst den röda mattan på Biblioteksgatan stoltserar ett flertal exklusiva butiker som Ralph Lauren, Michael Kors och Hugo Boss. Här finns även Svenska trendmärken som Acne, J. Lindeberg, Filippa K och COS. Biblioteksgatan erbjuder något för alla smaker och sjuder ständigt av liv. Här finns även ett av Stockholms mest välkända caféer, Wienercafeet där du kan frossa i läckra bakverk eller prova på en klassisk After Noon Tea.

Stockholm

Upptäck vår vackra huvudstad och våra sju karaktäristiska hotell i staden. Alla våra hotell är centralt belägna med närhet till likväl stadens pulserande gator med shopping och restauranger som kulturliv med museum och nöjesparker. Välj att besöka något av våra två spa-hotell eller checka in intill Stureplan, oavsett vad du vill uppleva i Stockholm har vi ett hotell som passar dig.