Lekfulla familjeaktiviteter i Umeå

Bjud med familjen på en spännande dagsutflykt i Umeå och ta del av stadens breda utbud av inomhusaktiviteter. Ta dig igenom Sveriges längsta uppblåsbara hinderbana, dyk ner i ett bollhav, slå en strike eller upptäck rymden. I Umeå hittar du massor med roliga familjeaktiviteter endast en kort bilfärd från Elite Hotel Mimer.

 

Leos Lekland

På Nordens största leklandskedja finns påhittiga attraktioner för hela familjen. Här kan barnen leka och springa bland snabba rutschbanor, klätterställningar, bollhav och sportarenor. Samtidigt kan du som förälder koppla av i soffhörnan, äta något gott i caféet eller utmana dina barn längst Tigerrutschkanan. Inträdet gäller för en hel dag så här finns gott om tid att utforska de tusentals kvadratmeterna av skoj.

Hopp och skoj

Upplev Sveriges längsta uppblåsbara hinderbana endast 8 minuters bilfärd från Elite Hotel Mimer i Umeå. På det 3300 kvm stora luftlandet finns roliga uppblåsbara attraktioner som uppmuntrar till lek och utmaningar. Klättra upp för den 6,5 meter höga klätterpelaren, utmana någon på Wipe out-banan, gå vilse i en labyrint eller tävla i sprint. Hopp & Skoj är en rolig upplevelse för både vuxna och barn som får i gång flåset på de flesta.


Bowlingcentrum

Bowlingscentrum är en av Sveriges största bowlinghallar och en trevlig mötesplats för alla som uppskattar god mat, biljard och bowling. Välj mellan 23 välskötta bowlingsbanor och tonvis med färgglada klot. På Bowlingcenter är alla välkomna oavsett nivå. Missa inte nattbowlingen som arrangeras varje fredag och lördag då discobelysningen tänds och musiken skruvas upp. Detta är en riktigt roligt bowlingupplevelse som sätter stämningen inför helgen.


Umevatoriet

Upptäck den oändliga rymden och lär dig mer vår omvärld. Umevatoriet håller öppet för både skolor och allmänhet med målet om att få fler att intressera sig för naturvetenskap, matematik och teknik. Detta är en spännande familjeaktivitet där ni tillsammans får möjlighet att kika i teleskop och besöka det mäktiga planetariet.  Ta med familjen och kombinera nöje med nya spännande rymdkunskaper.


Navet

Navet är ett modernt badhus i hjärtat av Umeå centrum. I Navets upplevelsebad finns det roliga attraktioner alla åldrar – två stora vattenrutschkanor med garanterat pirr i magen, en utmanande klättervägg över vatten och en härligt värmande bubbelpool för att nämna några. I vågmaskinen och strömkanalen färdas du i vattnet precis som du vore ute på havet. För de yngsta finns Pluppbassängen där en varm bassäng möter den klassiska barnboksfiguren Plupp och hans vänner. Tack vare de många olika attraktionerna blir en dag på Navet en oförglömlig upplevelse för hela familjen.

Pampiga fasaden av Elite Hotel Mimer i Umeå med grönskande träd utanför

Elite Hotel Mimer, Umeå

Den anrika skolbyggnaden från 1897 är nu vackert transformerad till ett härligt kvalitetshotell med högsta standard mitt i centrala Umeå.Här erbjuds unika rum med generös takhöjd, en spektakulär restaurangsamt gym och relaxavdelning.