Roliga barnaktiviteter i Uppsala

Ta med hela familjen och upptäck allt roligt som finns att göra i Uppsala. Här nedan har vi samlat flera roliga barnaktiviteter i Uppsala för barn i alla åldrar.

I Uppsala finns gott om roliga barnaktiviteter. Fotograf: Kelly Sikkema.

Pelles äventyr

En rolig sak att göra med barn i Uppsala är att spela Pelles äventyr. Uppsala är Pelles hemstad och i detta mobilspel ska du ta dig runt till olika platser i staden och klara av uppdragen. Du ansluter enkelt spelet med hjälp av en QR-kod vid de olika plasterna.

Pelleparken

I Pelle Svanslös egen park finns det massor att göra för barn i Uppsala. Låt alla barn med spring i benen få utlopp för sin energi på klätterställningar, rutschkanor och i roliga små hus. Under sommaren öppnar ett mysigt litet café där ni kan ta en fika och en liten paus när det blivit för mycket lek.

Gokart

En barnaktivitet i Uppsala för de lite större barnen är gokart. Ta med hela familjen och utmana varandra på banan. Gokartcentret och Uppsala Gokart erbjuder fartfylld racing på roliga banor.

Minigolf

Något att göra med barn i Uppsala som alltid är lika uppskattat är minigolf. Välj mellan klassisk bangolf eller det mer moderna alternativet äventyrsgolf, oavsett är det kul för hela familjen att utmana varandra.

Fyrishov äventyrsbad

Fyrishov äventyrsbad har ett av sveriges största poolområden och något att erbjuda för såväl små som stora barn. Vattenrutschkanor, vattenfall, vattenkanoner och bubbelpooler är bara några av de saker som finns här. En rolig barnaktivitet i Uppsala för hela familjen!

Fler tips på saker att göra med barn i Uppsala

Ska du besöka Uppsala med familjen är ni välkomna att bo över hos oss på Elite Hotel Academia. Vår personal ger gärna fler tips på roliga saker att göra med barn i denna vackra stad!

Den gula fasaden av Elite Hotel Academia i Uppsala

Elite Hotel Academia, Uppsala

Elite Hotel Academia ligger på absoluta toppläge intill centralstationen i Uppsala. Hotellet erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 10 konferenslokaler samt gym och bastu.Kombinera din vistelse med en middag på Restaurang Nobel eller ta en drink på Miss Voon med fantastisk utsikt över staden. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.