Karriär på Elite Hotels

En receptionsdisk med en tavla föreställandes en man över

Om Elite Hotels

Elite Hotels är ett entreprenöriellt familjeföretag där vi värdesätter initiativförmåga, flexibilitet och en lösningsorienterad inställning. Hos oss behöver du både kunna ta initiativ och genomföra. Vi är en platt organisation där alla är med och bidrar varje dag.

För oss är service och värdskap det bästa man kan arbeta med och något vi är oerhört stolta och glada över att göra varje dag. När vi söker nya kollegor letar vi alltid efter de som delar vår yrkesstolthet och vars hjärta slår extra mycket för att leverera genuin service och exceptionella gästupplevelser.

På de här sidorna vill vi ge dig inblick i vilka vi på Elite Hotels är, hur det är att jobba hos och med oss och vad vi kan erbjuda dig som framtida kollega.

Våra hotell är alla olika. Så också våra medarbetare. Inom ramen för Elite Hotels värderingar finns det plats för stora mått av personlighet och improvisation. Att bo hos oss på Elite Hotels skall alltid vara något annat än att bara ta in på ett hotell. Vi vill sprida glädje och leverera en totalupplevelse, där känslan av tradition, kvalitet och flärd genomsyrar allt vi gör.

För rätt kandidat väntar ett stimulerande och utmanande jobb i ett av Sveriges mest framgångsrika och expansiva hotellföretag. Läs mer om vår historia här

Välkommen att utforska Elite Hotels! Vi hoppas du hittar vad du söker och att vi snart hör från dig!

Varför jobba på Elite Hotels?

  1. Entreprenöriell hotellkedja med tydlig familjekänsla
  2. Värderingar istället för policys
  3. Stort självbestämmande för våra hotell och restauranger

Vi tror att framgång hos oss kommer av att du:

  1. Utgår från en genuin passion för service, hotell och restaurang
  2. Är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter situation och person
  3. Är resultat- och lösningsorienterad

Lediga tjänster


SÄSONGS KOCK SÖKES TILL: Elite Park Avenue Hotell

Elite Park Avenue Hotel, Göteborg


Morgonpigg med glatt humör? Vi söker servicestjärnor till vår berömda frukost

Elite Hotel Knaust, Sundsvall


Serveringspersonal Extra vid behov

Elite Stadshotellet, Eskilstuna


Våra avdelningar

Att arbeta i reception innebär att ingen dag är den andra lik, varför det är viktigt att du tycker om ett högt tempo och har en lösningsorienterad inställning till allt som händer. Som receptionist är du också säljare och det är viktigt för oss att det är naturligt för dig att aktivt jobba med merförsäljning som en form av service och så snart möjligheten finns erbjuda en högre rumskategori, en ...
Att arbeta inom restaurang och servis ställer stora krav på flexibilitet, kunskap kring mat och dryck och förmågan att få den individuella gästen att känna sig speciell i en fullsatt restaurang.
Servitris bärandes en bricka
Mat och dryck är ett fascinerande område som kontinuerligt utvecklas och det är viktigt för oss att du delar denna fascination och har ett naturligt intresse för att ta del av utvecklingen och översätter den i våra menyer och erbjudande till våra gäster. Som arbetsgivare ger vi dig kontinuerligt möjligheten till vidareutbildning inom kökets alla olika delar och inriktningar. Vi äter som bekant med både gom och öga, va...
Kanna som häller sås över maträtt
Som medarbetare inom konferens- och festvåningsgruppen, ansvarar du för att ta emot gästerna på plats och att genom bästa service och lyhördhet, säkerställa att deras konferens blir minnesvärd och en väl sammansatt helhetsupplevelse där allt från välkomnande och fikapauser till teknik och kringarrangemang fungerar problemfritt. Det innebär ett stort mått av lyhördhet, fokus på utmärkt, personlig service och hög standard på alla delar av vårt erbjudande. Som medarbetare inom konferens- och festvå...
Kvinna som häller upp kaffe framför konferensbord
Till housekeeping söker vi alltid duktiga medarbetare som är estetiska och noggranna och har inredning som intresse. Här får du utrymme att vara kreativ och själv bidra till att skapa ett vackert och inbjudande hotell som våra gäster vill komma till, stanna på och återvända till. Ditt bidrag är helt centralt för att vi ska kunna leverera gästupplevelser av hög kvalitet.
Hotell Stockholm - Elite Eden Park Hotel
Våra Fastighetsansvariga ansvarar för att planera och organisera underhållsarbetet, följa upp och analysera underhållskostnader samt att driva diverse projekt inom ramen för underhåll och utveckling av fastigheten. Fastighetsavdelningen är den som sköter uppföljning av energianvändning, inneklimat och miljöhänsyn i fastigheterna. Underhållet av fastigheten sker i daglig dialog med de andra avdelningarna.Att arbeta som Fas...
Fasaden på Elite Hotel Knaust
Vi som jobbar på bokningen är oftast de som har den första kontakten med gästen, därför behöver vi vara experter på att kunna förmedla tillit och kunskap om Elite Hotels. Service för oss handlar om att med stor lyhördhet verkligen förstå gästens behov och önskemål och säkerställa att bokningen uppfyller dessa.
Ringklocka på en receptionsdisk
Till våra spa söker vi serviceinriktade medarbetare som brinner för att ge våra gäster en minnesvärd upplevelse genom att ge riktigt bra service.

Historia - Från studentbostäder till unika hotellrum

Vår historia tar naturligt sin utgångspunkt i vår grundare och ägare Bicky Chakrabortys entreprenörskap och förmåga att se det som inte redan finns. 1966 kom Bicky Chakraborty från Indien till Sverige för att studera vid Stockholms universitet. Med intresse för den nya kulturen, engagerade han sig i det svenska studentlivet och valdes snart till ordförande för Stockholms Studentkår. Bicky såg möjligheten att under sommarlovet hyra ut de lediga studentbostäderna till turister, för vilka priset var en viktig faktor. Framgången var ett faktum och verksamheten omvandlades med tiden till ett aktiebolag för att kunna förvärva fler fastigheter.

Under en tid då den svenska hotellbranschen fokuserade på trendiga amerikainspirerade motell, satte Bicky siktet på äldre, anrika stadshotell med gedigna historier. ”Jag köpte de hotell som ingen annan vill ha. Slitna, nedgångna stadshotell med flagnande färg på väggar och nötta mattorberättar Bicky. Först ut i hotellportföljen var dagens Elite Stora Hotellet i Örebro, Elite Hotel Savoy i Malmö och Elite Hotel Stockholm Plaza. Med fokus på kvalitet, tradition och flärd, investerade Bicky i varsam renovering av fastigheterna för att bevara de unika miljöerna och kunna leverera den kvalitet som idag är synonymt med Elite Hotels.