Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sous Chef till Elite Stora Hotellet och The Bishops Arms Jönköping

Nu söker vi ytterliggare en erfaren och passionerad Sous Chef till hösten på Elite Stora Hotellet i Jönköping och The Bishops Arms Jönköping. Vi är en arena för utveckling och brinner för att skapa matupplevelser utöver det vanliga.

Elite Stora Hotellet i Jönköping är en av stadens vackraste byggnader med sina 167 rum, 12 konferenslokaler, 2 restauranger inklusive the Bishops Arms och grandiosa Spegelsalen. Med en stark lokal närvaro och flertalet lyckade samarbeten, event och  arrangemang under åren är vi ett utvecklande och nytänkande verksamhet.

Som Sous Chef är du tillsammans med dina kollegor ansvarig för köksverksamheten  under ledningen av vår Köksmästare. För att lyckas i denna roll behöver du vara en trygg och erfaren ledare. En ledare som har en förmåga att få med sig gruppen, involvera sina medarbetare, utveckla dem, delegera och skapa en trivsam arbetsmiljö för det fantastiska gäng vi har på plats. Då verksamheten är stor och innefattar många delar är det helt avgörande att du är en god kommunikatör och visar vägen framåt. Noggrannhet, framförhållning och att ha en bra organisation med tydliga rutiner kommer leda till din framgång. Känner du igen dig i detta, sök redan idag och var med på vår resa framåt!

Sous Chef med team är nyckelpersoner i vår verksamhet. Du är ansvarig för att leverera mat till The Bishops Arms, Restaurang Le Trottoir och festvåningen tillhörande Spegelsalen med allt från konferensfika, lunch, middagar, event, catering och personalmat.

Du har  erfarenhet som Sous chef eller ansvarstagande kock och brinner för gastronomi. Elite Stora Hotellet i Jönköping är ett 4stjärnigt hotell och det är den klassen som förväntas i våra leveranser på konferensfika, luncher, middagar och Ala carte. The Bishops Arms är en blandning av restaurang och bar där fokus ligger på hantverksmässigt och noga utvald mat och dryck för alla smaker. En plats för dig som gillar god mat och dryck i en gedigen och avslappnad brittisk pubmiljö.

På Elite Hotels och Bishops Arms tror vi på frihet under ansvar, du kommer som Sous Chef friheten att vara med och forma, påverka och bidra till kökets- och restaurangernas utveckling. Du arbetar nära vår Köksmästare, Restaurangchef och Sommelier. 

Mer om rollen:

  • Daglig drift och ledning av verksamheten
  • Schemaläggning, effektiv och kvalitativ bemanning för högsta serviceleverans och daglig uppföljning i bemanningssystemet Timeplan.
  • Arbeta mot budgetmålen och nyckeltalen (effektivitet med timmar och kostnader) och prognostisera löpande hur verksamheten ligger till.
  • Upprätta rutiner för de olika delarna inom köket och disken.
  • Skapa menyer och komma med kreativa idéer för att öka intäkter och sänka kostnader.
  • Beställningar och kontroll på eget lager.
  • Lokalernas miljö och hygien, skapa trivselfaktor och gör dem användarvänliga. Högt fokus

Vi erbjuder:

  • Ett härligt nytänkande team som redan är på plats när du börjar, vi har både en Köksmästare, Restaurangchef, Sommelier, festvåningsansvarig, servitörer, kockar och diskare. Ditt uppdrag blir att förvalta, utveckla, sätta rutiner och skapa en vinnarkultur.
  • Kollektivavtal
  • Friskvård
  • Rabatterade priser på Elite Hotels
  • Frihet under ansvar
  • Utveckling och utbildningar

Praktikaliteter:

  • Arbetstider: Varierande, kvällar förekommer
  • Omfattning: Enligt överenskommelse
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Lön: Enligt överenskommelse
  • För frågor om tjänsten kontakta: Nisse Svensson, koket.jonkoping@elite.se eller 0735927097
  • Sista ansökningsdag: Urval kommer ske löpande, vi rekommenderar därför att du inte väntar med din ansökan!

Vi ser framemot att höra från dig!

  1. Har en genuin passion för mat och dryck
  2. Är uthållig och stresstålig
  3. Är organiserad och har god samarbetsförmåga

Fakta om tjänsten

Stad Jönköping
Hotell
Elite Stora Hotellet, Jönköping
Publiceringsdatum 17 maj
Rekryterande chef Gustav Kalogirou (gustav.kalogirou@elite.se)
Sök nu

Mat och dryck är ett fascinerande område som kontinuerligt utvecklas och det är viktigt för oss att du delar denna fascination och har ett naturligt intresse för att ta del av utvecklingen och översätter den i våra menyer och erbjudande till våra gäster. Som arbetsgivare ger vi dig kontinuerligt möjligheten till vidareutbildning inom kökets alla olika delar och inriktningar.

Vi äter som bekant med både gom och öga, varför det är viktigt för oss att du även har en känsla för färg, form och presentation. Vad vi äter och dricker påverkar som bekant även vår prestation. Som kock eller kallskänka hos oss, har du därför en stor påverkan på vilken energi våra konferensgäster upplever, hur deras kväll i à la carte restaurangen blir eller vilken start på dagen de får från vår fantastiska frukost.

Om Elite Stora Hotellet, Jönköping

I en av Jönköpings vackraste byggnader med ett centralt och utsökt läge vid Vätterns södra strand ligger Elite Stora Hotellet. Jönköpings gågata passerar hotellets ena gavel vilket gör att du har nära till både shopping och nöjesliv.