Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Receptionist till Elite Stadshotellet Karlstad

Vi söker ny kollega som vill förstärka vårt härliga team i hotellreceptionen!
Elite Stadshotellet Karlstads verksamhet består idag av 183 hotellrum, konferens- & festvåningsverksamhet, puben The Bishops Arms samt våra nya tillskott Vana Spa och Rooftop by Vana. Från dag till kväll, året runt, tar vi emot gäster som ska besöka olika delar eller flera delar av vår verksamhet.

Receptionen är navet på hotellet och det är oftast här gästen har sin första och sista kontakt med oss. Därför är det av största vikt att du är bekväm i rollen som ansiktet utåt mot våra gäster och vill gå den extra milen för att ge gästen den bästa hotellupplevelsen. Att vara stresstålig, flexibel och van att arbeta med många bollar i luften tillsammans med bra initiativförmåga är nödvändigt. För dig är det helt naturligt att arbeta aktivt med merförsäljning. I det dagliga arbetet har du lätt för att samarbeta med alla avdelningar på hotellet.

Arbetet i vår reception består av in- och utcheckning, merförsäljning, hantering av telefonväxel, bokningar samt att hålla lobby och receptionsområde i bästa skick.

Inom kort byter vi bokningssystem från Opera till Infor/HMS och kurs i det nya systemet startar 31 augusti. Vi kommer alltså alla att vara nya i systemet under en tid framöver.

Erfarenhet av arbete i hotellreception och mycket goda kunskaper, tal och skrift, i svenska och engelska är ett minimikrav. 

Praktikaliteter:

  • Arbetstider: Dag, kväll, vardag, helg
  • Omfattning: Tillsvidareanställning om 75%
  • Start: enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt
  • Lön: enligt kollektivavtal
  • För frågor om tjänsten kontakta: Chatrine Karlsson på chatrine.karlsson@elite.se
  • Sista ansökningsdag: Urval kommer ske löpande, vi rekommenderar därför att du inte väntar med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!


  1. Är ansvarstagande och initiativtagande; gästen kan sällan vänta
  2. Är lyhörd med god problemlösningsförmåga
  3. Kan arbeta bra självständigt såväl som i grupp

Fakta om tjänsten

Stad Karlstad
Hotell
Elite Stadshotellet, Karlstad
Publiceringsdatum 17 augusti
Rekryterande chef Anna Björkenstam Wedberg (anna.bjorkenstam@elite.se)
Sista ansökningsdag 20 september
Sök nu

Att arbeta i reception innebär att ingen dag är den andra lik, varför det är viktigt att du tycker om ett högt tempo och har en lösningsorienterad inställning till allt som händer. Som receptionist är du också säljare och det är viktigt för oss att det är naturligt för dig att aktivt jobba med merförsäljning som en form av service och så snart möjligheten finns erbjuda en högre rumskategori, en middag i huset eller parkeringsplats – allt för att erbjuda gästen en högklassig serviceupplevelse hos oss!

Pampiga gula fasaden av Elite Stadshotellet i Karlstad med Klarälven framför

Om Elite Stadshotellet, Karlstad

Vid Klarälvens strand i centrala Karlstad ligger Elite Stadshotellet. Bo på ett klassiskt hotell i Karlstad med 183 rum och vackra lokaler till konferens, möten och fest. På hotellet finns även Vana spa med hamam samt Rooftop by Vana med pool och bar. Gångavstånd till centralstationen, shopping, nöjen och aktiviteter.