Restaurangchef till nya Västerås Kongress

Under hösten 2023 slår vi upp portarna till det helt nyrenoverade Västerås Kongress!

Vi har redan startat vår verksamheten och driver restaurangen i Västerås konserthus.

Vi söker nu en restaurangchef med stort engagemang som brinner för att leda vår restaurangorganisation och leverera service i världsklass.

Ditt jobb är att ansvara för restaurangavdelningen på en av Sveriges största och mest välbesökta kongressanläggningar och konserthus. Vår anläggning har stor kapacitet och kan servera middagar för upp till 1200 gäster i samma lokal. Mat och dryck är en stor del av ett event och vi vill alltid leverera på en hög nivå.

Vi söker nu dig som har en gedigen erfarenhet av att jobba med större möten och event inom F&B i ledande befattning. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, ha goda ledaregenskaper, vara stresstålig och ha en bra känsla för både kvalité och restaurangekonomi.

Teamet som du kommer leda består idag av serveringspersonal och du får administrativ stöttning från dina kollegor i Örebro där Elite Hotels även driver kongress och mötesanläggningen Conventum. Vi har idag ledande personal på plats som kommer att se till att du får en bra start på ditt nya jobb.

Du ska tycka att service är roligt och kunna engagera din personal för att utveckla dem och bidra till att stärka bolagets varumärke på marknaden. Restaurangchefen har resultat- samt bemanningsansvar för avdelningen. Arbetet är i grunden driftbaserat och restaurangchefen är ansiktet utåt samt står för kvalitén av restaurangavdelningen.

Det förekommer vissa administrativa arbetsuppgifter som exempelvis schemaläggning, veckovis kostnadsuppföljning, nyckeltalskontroll, prognostisering, tryckmaterial, inventering vid bokslut, fakturahantering, menysättning tillsammans med köksmästare med mera. Ordning och reda, ligga steget före och hålla deadlines är viktigt och meriterande.

Västerås Kongress ingår i koncernen Elite Hotels of Sweden som är en stor trygg arbetsgivare. Vi erbjuder rätt person bra villkor, ett roligt, utvecklande, utmanande och spännande jobb!

Du erbjuds

En arbetsplats som kännetecknas av hjälpsamhet, med kollegor som är måna om att lyssna och förstå varandra

En gedigen introduktion

Frihet under ansvar och möjligheten att själv sätta din prägel på din avdelning

Goda utvecklings- och karriärmöjligheter inom en stor organisation

Arbetsuppgifter

Som restaurangchef ansvarar du bland annat för:

Den dagliga driften på din avdelning och nå gemensamt uppnådda mål gällande ekonomi och försäljning

  • Personalansvar 
  • Rekrytering 
  • Anställning
  • Utbildning
  • Uppföljning och schemaläggning
  • Samt avdelningens nyckeltal och budget


Praktikaliteter:

  • Arbetstider: Varierande
  • Omfattning: 100% tillvidare, 6 månaders provanställning tillämpas. 
  • Start: Enligt överenskommelse 
  • Lön: Enligt överenskommelse
  • För frågor om tjänsten kontakta: Silvester Mujkic - 010-6415165 alt silvester.mujkic@elite.se / Anders Karlsson 019-7664541 
  • Sista ansökningsdag: Urval kommer ske löpande, vi rekommenderar därför att du inte väntar med din ansökan!

Vi ser framemot att höra från dig!

Passar dig som

  1. Ser den individuella gästen och får energi av att leverera minnesvärda upplevelser
  2. Har organisationsförmåga och en god överblick
  3. Är stresstålig och behåller lugn och fokus även under högre tempo

Fakta om tjänsten

  • Stad Västerås
  • Hotell/plats Västerås Kongress
  • Publiceringsdatum 4 februari
  • Rekryterande chef Silvester Mujkic (silvester.mujkic@elite.se)
Sök nu

Att arbeta inom restaurang och servis ställer stora krav på flexibilitet, kunskap kring mat och dryck och förmågan att få den individuella gästen att känna sig speciell i en fullsatt restaurang.