Just nu har flera av våra gäster mottagit mail från en extern part gällande bokningar där kortuppgifter efterfrågas. Vi vill påminna om att aldrig lämna ut uppgifter av det här slaget via mail eller länk.

Konferens & möten Elite Hotel Marina Plaza, Helsingborg

Elite Hotel Marina Plaza är en förstklassig mötesplats med havet på ena sidan och Helsingborg C på den andra. Här kan du arrangera allt från en affärslunch, till konferens, företagsevent eller mingel för upp till 250 personer. På översta våningen ligger vår konferensanläggning med konferenscafé och strålande utsikt. På entréplan finns ett välkomnande atrium och en lounge med den rätta atmosfären för ett festligare eller högtidligt event.

 • 250 personer
 • 12 lokaler
 • Största lokalen 216 kvm
 • Lätt att nå
 • Allt under ett tak
 • Parkeringsgarage
Kontakta mötesrådgivare

Eller ring oss på 042–19 21 00

Rum för möten
Konferens hos oss
Bo på hotellet
Kontakt & hitta hit
Rum för möten

SKRÄDDARSY EFTER DINA BEHOV

De flesta av våra konferensrum ligger på 5:e våningen i hotellet där också konferenscaféet Bryggan finns. Alla dessa rum har tillgång till en härlig balkong. Resterande lokaler finns i vårt glastorn, som erbjuder 180 graders utsikt över staden, eller i anslutning till lobbyn på entréplanet.

Lokaler KVM Bio Bio Skolsittning Skolsittning U-sittning U-sittning Öar Öar Styrelsesittning Styrelsesittning
Öresund 216 m² 250 p 120 p 40 p 96 p -
Sofiero 34 m² 12 p - - - -
Salongen 50 m² 25 p 18 p 18 p 16 p 18 p
Louisiana 34 m² - - - - 12 p
Landborgen 34 m² 22 p 16 p 12 p 12 p -
Kärnan 70 m² 60 p 40 p 22 p 30 p -
Kronborg 70 m² 60 p 40 p 24 p 30 p -
Helsingör 70 m² 60 p 40 p 22 p 30 p -
Galleriet 40 m² - - - - 14 p
501 Vasa, 502 Örnen, 503 Svanen 22 m² - - - - 12 p

Lokaler

Filtrera på storlek eller typ av möte

Öresund

Stor och rymlig lokal med ett vacker ljusinsläpp.

 • 250 personer
 • 216 kvm

Vår största lokal med massa ljusinsläpp och högt i tak. Fönster mot vårt atrium på ena sidan och mot inre hamnen, Rådhuset och Öresund på den andra sidan. Utmärkt till större konferenser, bolagstämmor och frukostmöten. Modern teknik med unik belysning enl senaste vetenskapliga rön, full-HD projektor och Bose högtalarsystem. Finns på vårt konferensplan högst upp i huset med egen utgång till balkong.

Sofiero

Ljus lokal med vacker utsikt.

 • 12 personer
 • 34 kvm

Mycket ljus och härlig lokal med fåtöljer med skrivskiva. 180 graders panoramautsikt över Helsingborg och Sundet blir den utmärkta inspirationen för ditt möte. Lugnt beläget på hotellets tredje våning. Led-panel för presentationen samt blädderblock.

Salongen

Det lila rummet.

 • 25 personer
 • 50 kvm

Praktiskt beläget på entréplan ligger denna lokal som vi kan möblera efter dina önskemål. Projektor med duk och stor whiteboard.

Louisiana

Skapa din egen runda bordet-känsla.

 • 12 personer
 • 30 kvm

En ljus och härlig lokal med ett runt styrelsebord med 12 fåtöljer. Med 180 graders panoramautsikt över Helsingborg och Sundet blir den perfekta inspirationen för ditt möte. Lugnt beläget på hotellets andra våning. Led-panel för presentationen samt blädderblock.

Landborgen

Panoramautsikt över Helsingborg och Sundet.

 • 34 kvm
 • 22 personer

Precis intill inre hamnen och en våning upp från alla uteserveringar och flanörer. Denna flexibla lokal möblerar vi efter ditt behov. Med 180 graders panoramautsikt över Helsingborg och Sundet blir det utmärkt inspiration för ditt möte. Lugnt belägget på hotellets första våning. Led-panel för presentationen samt blädderblock.

Kärnan

Vacker lokal med stadens bästa utsikt.

 • 60 personer
 • 70 kvm

Allsidig lokal med fantastiskt ljusinsläpp och utsikt i 180 grader över Helsingborgs fästning, Kärnan, stadskärnan med inre hamnen och Öresund. Modern teknik och belysning. Finns på vårt konferensplan högst upp i huset med egen utgång till balkong.

Kronborg

Modern lokal för det kreativa mötet.

 • 60 personer
 • 70 kvm

En perfekt lokal för den mellanstora gruppen. Stora fönster mot inre hamnen, Öresund och Helsingör med sitt Kronborg Slott. Modern teknik och belysning. Finns på vårt konferensplan högst upp i huset med egen utgång till balkong.

Helsingör

Lokal med egen utgång till balkong och modern teknik.

 • 60 personer
 • 70 kvm

Flexibel lokal med modern teknik och belysning. Fönster med utsikt mot Kungstorget och Helsingborgs City. Finns på vårt konferensplan högst upp i huset med egen utgång till balkong.

Galleriet

Smakfullt inrett rum med högt i tak.

 • 14 personer
 • 40 kvm

Vårt senaste tillskott med modern teknik och smakfull inredning för att passa just dina behov. Finns på bottenplan och är en luftig lokal med högt i tak.

501 Vasa, 502 Örnen, 503 Svanen

För det lilla mötet med det stora innehållet.

 • 12 personer
 • 24 kvm

För den mindre gruppen eller som grupprum. Stort styrelsebord för 12 personer och stor whiteboard samt en 65"-led skärm i 4k för att alla detaljer i din presentation ska synas. Finns på vårt konferensplan högst upp i huset med egen utgång till balkong.

Konferens hos oss

Vi hjälper dig

Vi har lång erfarenhet av nationella och internationella konferenser, mässor och event. Oavsett om det är ett stort eller litet möte, finns vi på plats för att hjälpa dig samordna ett perfekt arrangemang i vår flexibla konferensanläggning.

De flesta lokaler finns på hotellets översta våning. Här finns även konferenscaféet Bryggan där deltagarna samlas för konferensfika med vacker utsikt som bakgrund.

Om du letar efter en speciell yta till en fest eller en bankett rekommenderar vi hotellets atriumgård på entréplanet. Upplev rymd, atmosfär och sköna soffgrupper som lockar till samtal och reflektion. Här finns också ett piano att samlas kring och om du vill, bokar vi en pianist. Elite Hotel Marina Plaza är ett fantastiskt konferenshotell med många möjligheter inklusive lounge, bar, restaurang och pub. Vi finns vid din sida för att hjälpa dig ge deltagarna en personlig och minnesvärd upplevelse.

Gör en konferensförfrågan

Mat & Dryck

Våra restauranger

Frukost

Frukost på Elite Hotel Marina Plaza

Hotellfrukosten på Elite Marina Plaza är en upplevelse i sig.

The Bishops Arms Helsingborg

Välkommen till The Bishops Arms vid kajkanten på Elite Hotel Marina Plaza. Här erbjuds ett av stadens bredaste sortiment av öl och single malt whisky.

Marina Bar & Bistro

Marina bar & bistro

Marina Bar & Bistro är en internationell á la carte restaurang med tyngdpunkt på klassiska råvaror i modern tappning.

Erbjudanden

Aktiviteter

Bild på någon som träningscyklar

Special Sport School

Som en trevlig avslutning eller välförtjänt paus i konferensen har vi på Elite Hotel Marina Plaza möjlighet att erbjuda en rad skräddarsydda aktiviteter tillsammans med vår samarbetspartner Special Sport School. Tid och kvalité är viktiga faktorer i valet av konferensaktivitet. Vi har därför valt ut ett antal aktiviteter som passar alla typer av konferenser.

Läs mer i vårt aktivitetsblad.

Konferensaktivitet på Elite Hotels i Helsingborg

RIB-båt och guidad tur

Man behöver inte åka till Skottland för att besöka ett whiskey distillery. Ni hämtas upp med RIB-båt utanför Elite Hotel Marina Plaza. Efter en säkerhetsgenomgång åker ni på en fantastisk tur till Ven. Väl framme får ni en guidad tur på cirka 45 minuter. Ni får inblick i såväl produktionen som i lagerhuset. Ni får även ta del av hur de olika produkterna tillverkas på ön Hven. Turen avslutas med ett smakprov från något av destillaten.

Konferensdeltagare åker RIB-båt

Tumlarsafari

Upplev ett äventyr tillsammans på Kullaberg! Sveriges enda Valsafari utgår från Mölle vid foten av Kullaberg. Åk ut med RIB-båt mot spetsen på Kullaberg för att titta på den lilla tandvalen Tumlaren. För att göra er dag komplett kan detta kombineras med allt ifrån bergsnedfirning till vandringar.

 

En man framför publik

Talarforum

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert möte. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker.

Bo på hotellet
Fasaden på Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg

Elite Hotel Marina Plaza, Helsingborg

Elite Hotel Marina Plaza är en inbjudande mötesplats med havet på ena sidan och Helsingborg C på den andra. Bo nära nöjen och sevärdheter i trivsamma rum och avslappnad atmosfär. Ta en promenad längs kajen eller njut av solnedgången från The Bishops Arms eller Marina Bar & Bistro. Hotellets lobbybar fylls av stämningsfull pianomusik 11-12 augusti samt 8-9 september.

Läs mer om hotellet Gör en gruppbokning
Kontakta oss

Kontakta oss

Elite Hotel Marina Plaza, Helsingborg
Kungstorget 6
252 24 Helsingborg
042–19 21 00 reservation.helsingborg@elite.se Google maps
Återställ

Bokningar

Kontakter

Hotelldirektör

Annika Birkfeldt
042-19 25 43 annika.birkfeldt@elite.se

Försäljningschef

Kristoffer Fält
072-389 68 78 kristoffer.falt@elite.se

Försäljningschef

Fannie Wigren
076-609 89 08 fannie.wigren@elite.se

Hitta hit

Ankomst med flyg

Ängelholm-Helsingborg Airport, bussar (Skånetrafiken) stannar vid Helsingborg C. Malmö Airport, Flygbussarna till Malmö Centralstation och vidare med tåg till Helsingborg C. Köpenhamns flygplats, tåg från flygplatsen till Malmö Centralstation och vidare med tåg till Helsingborg C.

Ankomst med bil

Norrifrån på E4/E6/E20

välj avfart Helsingborg N och följ skyltar mot centrum. Sväng höger från Järnvägsgatan in på Kungstorget, innan Helsingborg C och du ser hotellet.

Söderifrån på E6/E20

Välj avfart mot Helsingborg centrum. Sväng vänster från Järnvägsgatan in till Kungstorget, efter Helsingborg C och du ser hotellet.

Ankomst med tåg/buss

Hotellet ligger bredvid Helsingborg C, Helsingborgs tåg- och busstation samt utgångspunkt för Öresund-färjorna.

I närheten

Kommunikationer

Helsingborg Centralstation: 30 m
Ängelholm-Helsingborg airport: 35 km
Köpenhamns flygplats: 75 km
Malmö airport: 90 km

Sevärdheter

Kärnan: 500 m
Dunkers Kulturhus: 600 m
Tropikariet: 2,5 km
Sofiero: 5,3 km
Fredriksdals museer och trädgårdar: 2,5 km

Företag

JBT: 4,9 km
Capgemini: 2,3 km
McNeil: 2,1 km
Ecophon: 14,7 km