Tillfälligt problem med bokning, inlogg och bekräftelser – vänligen försök igen om en stund. Tack för din förståelse!

Konferens & möten Elite Stadshotellet, Karlstad

Centralt i Karlstad vid Klarälvens strand finns Elite Stadshotellet med inbjudande konferenslokaler. Här finns takhöjd, stora fönster och de flesta lokalerna erbjuder utsikt över Klarälven. Franska Salen är perfekt för mässor, vernissage och större middagsbjudningar och i anrika Vintermatsalen serveras lunch och fika. Förvänta dig en mötesplats med service och måltider i toppklass.

 • 250 personer
 • 8 lokaler
 • Största lokalen 260 kvm
 • Allt under ett tak
 • Lokala mötesexperter
 • Inspirerande konferensfika
Kontakta mötesrådgivare

Eller ring oss på 054-29 30 00

Rum för möten
Konferens hos oss
Bo på hotellet
Kontakt & hitta hit
Rum för möten

SKRÄDDARSY EFTER DINA BEHOV

Vi erbjuder dig fem fullt utrustade konferenslokaler och ytterligare tre lokaler som är utmärkta festlokaler. Genomgående för Elite Stadshotellets lokaler är den höga takhöjden och stora fönster som ger härlig rymd och ljus i varje rum. 
Stora Salen, Empiren och Röda Salongen tillhör vår Festvåning och ingår inte i våra klassiska konferenslokaler. Dessa festlokaler, Stora Salen, Röda Salongen och Empiren passar perfekt till allt från en träffpunkt för det lilla företaget till ett stort företagsevent.

Lokaler KVM Bio Bio Skolsittning Skolsittning U-sittning U-sittning Öar Öar Styrelsesittning Styrelsesittning
Franska Salen 260 m² 250 p 90 p 40 p 100 p -
Stora Salen 224 m² 230 p 96 p 40 p 120 p 40 p
Handelskammaren 50 m² 40 p 26 p 18 p 24 p 14 p
Empiren 45 m² 30 p 20 p 14 p 16 p 18 p
Röda Salongen 50 m² 40 p 26 p 18 p 24 p 14 p
Erik Gustaf Geijer 20 m² 12 p - - - 8 p
Esaias Tegnér 17 m² 10 p - - - 8 p
Carl Jonas Love 16 m² 8 p - - - 8 p

Lokaler

Filtrera på storlek eller typ av möte

Franska Salen

Vår största konferenslokal med härlig rymd och gentilt ljusinsläpp via lokalens stora panormafönster.

 • 250 personer
 • 260 kvm
 • Möjligheternas lokal

Franska Salen är vår största konferenslokal på 260 m2 med högt i tak och stora fönster med utsikt mot Klarälven. Lokalen lämpar sig mycket väl för möten för ca 40-250 personer alternativt till mässor eller mingel. Med placering ett par trappsteg upp från Vintermatsalen, där vi serverar luncher och middagar, kan ni med enkelhet röra er till och från lokalen och möjlighet finns även att nyttja båda lokalerna för den större mässan/evenemanget.

Stora Salen

Anrik konferens- och fesvåningslokal med fantastisk utsikt.

 • 230 personer
 • 224 kvm

Stora Salen arrangerar vi allt ifrån den lilla intima middagen till den stora mässan. Hela vår festvåning inklusive Stora Salen har högt i tak och stora vackra fönster med utsikt över Klarälven. Stora Salen rekommenderar vi till den som vill sätta lite extra guldkant på sitt evenemang.

Handelskammaren

Populär lokal med stora fönster, balkong och en fantastiks utsikt över Klarälven

 • 40 personer
 • 50 kvm
 • Mötesrum med balkong

Den tidigare kungasviten är idag konferenslokal med en magnifik balkong ut mot Klarälven. Lokalen tar upp till 50 personer, upp till 36 personer i skolsittning lämpar den sig bäst för. Genomgående för Elite Stadshotellets lokaler är den höga takhöjden och stora fönster som ger härlig rymd och ljus i varje rum, så även i Handelskammaren. Lokalen är placerad på första våningen, en våning upp från Vintermatsalen.

Empiren

Empiren tillhör vår festvåning och passar perfekt för middagar och festliga event.

 • 30 personer
 • 45 kvm
 • Flexibel lokal med vackra detaljer

Empiren ligger i anslutning till vår vackra festvåning och har en connecting door till stora festsalen. Det är en nyrenoverad klassisk konferenslokal som likväl kan användas för fester, dryckesprovningar eller andra arrangemang. Lokalen har en fantastisk utsikt över Klarälven.

Röda Salongen

Passar både som klassisk konferenslokal och anrik festvåningslokal

 • 40 personer
 • 50 kvm

Röda salongen är en nyrenoverad klassisk konferenslokal med stora fönster och högt i tak som likväl kan användas till fest. Röda salongen går i rött och ljust grått och är inredd i Gustaviansk stil.

Erik Gustaf Geijer

Passar perfekt för det lite mindre mötet

 • 12 personer
 • 20 kvm

Vår minsta lokal, som är 20 m2,  lämpar sig bäst för mötet upp till åtta personer i styrelsesittning. Ett fönster och en balkong mot Klarälven ger lokalen ett härligt ljusinsläpp. Erik Gustaf Geijer ligger i nära anslutning till lokalerna Carl Jonas Love och Esaias Tegnér på första våningen.

Esaias Tegnér

Lokal som lämpar sig bäst för det mindre mötet eller som grupprum

 • 10 personer
 • 17 kvm

Lokal på 27 m2 med två stora fönster mot baksidan av hotellet. Lämpar sig bäst för styrelsesittningen upp till 14 personer. Placerad jämte lokalerna Erik Gustaf Geijer och Esaias Tegnér på första våningen.

Carl Jonas Love

Mötesrum med stora fönster och vacker utsikt

 • 8 personer
 • 16 kvm

En långsmal lokal på 24 m2 med plats för upp till 14 personer i styrelsesittning. Fyra stora fönster mot Klarälven och Stadshotellets trädgård samt terrass. Placerad på första våningen i nära anslutning till lokalerna Erik Gustaf Geijer och Esaias Tegnér.

Konferens hos oss

Vi hjälper dig

Ditt arrangemang är i trygga händer på Elite Stadshotellet. Oavsett om du vill boka en mindre möteslokal eller en stor festsal så erbjuder vi en fantastisk miljö med inspirerande möjligheter. Bjud kunder och medarbetare på ett härligt mingel, locka fram idéer med en kreativ kick-off, konferens eller inspirerande föreläsning. Ett tips är att flytta veckomötet till en ny miljö och passa på att njuta av vår härliga konferensfika.  Vi finns här för att hjälpa dig planera och samordna ett lyckat event med goda måltider och roliga aktiviteter. Känn er väl omhändertagna på Elite Stadshotellet i Karlstad.

Gör en konferensförfrågan

Mat & Dryck

Våra restauranger

Restaurangen på Elite Stadshotellet

Njut av en god middag från vårt förstklassiga kök. Elite Stadshotellet erbjuder dig att boka en middag med möjlighet att avnjuta den i någon av hotellets vackra salonger. 

Uteserveringen på The Bishops Arms i Karlstad

The Bishops Arms Karlstad

The Bishops Arms är en genuint engelsk pub med Karlstads största urval av öl och whisky.

Frukost med våfflor

Frukost på Elite Stadshotellet

Börja dagen på bästa sätt med frukost i restaurangen på hotellet precis vid Klarälvens strand.

Erbjudanden

Aktiviteter

I samarbete med eventföretaget Projecta kan vi erbjuda ett stort utbud av temafester och teambuildingaktiviteter. - Vi ordnar givetvis även med olika slags provningar; vin, champagne, öl eller whisky, eller varför inte choklad?

Mordgåtan på Stadshotellet där gästerna tas tillbaka till slutet av 1800-talet har blivit ett mycket populärt alternativ. Det bjuds en festmiddag med länsman, hotelldirektören, majorskan på Ekeby och prosten. Redan vid drinken avbryts det hela av att kuplettsångaren är mördad! Gästerna engageras i arbetet att tillsammans lösa mordet – det bjuds en helkväll med såväl humor som kulturellt och historiskt djup.

De stilfulla festlokalerna passar också bra för middagsarrangemang som Schlagerfest, Internationell afton, musikalisk krogkväll med Bellman eller företagets egna profilerade galamiddag. Eller varför inte uppleva värmländska stôlligheter där ”Sola i Kallsta” och/eller Gustaf Fröding är värdar/värdpar? Det bjuds en trerätters middag med värmländska specialiteter på tallriken och med mycket humor och överraskningar i ord och ton!

Närbild på runda bruna, vita och rosa chokladpraliner.

Prova choklad, ost, vin, champagne.

Prova choklad, ost vin och / eller champagne under ledning av sommelier och kock Bibbi Kringlund. Det blir en smakresa gom och själ. Historia och kvalité blandas med afroditiska berättelser om produkterna.

Matsalen i restaurang The Bishops Arms med en öppen spis och svarta läderstolar

Aktiviteter på The Bishops Arms

Vi arrangerar whiskey och ölprovningar, men kan även erbjuda andra dryckesprovningar, middagar och mingel. Varför inte runda av kvällen med en Pub Quiz?

Talarforums logga och en person på en scen

Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon 054-29 30 00 eller
mejla reservation.karlstad@elite.se så berättar vi mer.

Bo på hotellet
Hotell Karlstad - Elite Stadshotellet

Elite Stadshotellet, Karlstad

Vid Klarälvens strand i centrala Karlstad ligger Elite Stadshotellet. Bo på ett klassiskt hotell i Karlstad med 183 rum och vackra lokaler till konferens, möten och fest. På hotellet finns även Vana spa med hamam samt Rooftop by Vana med pool och bar. Gångavstånd till centralstationen, shopping, nöjen och aktiviteter.

Läs mer om hotellet Gör en gruppbokning
Kontakta oss

Kontakta oss

Elite Stadshotellet
Kungsgatan 22
652 24 Karlstad
054-29 30 00 konferens.karlstad@elite.se Google maps
Återställ

Bokningar

Gruppbokning

Gruppbokning (fler än 10 rum)
054 - 29 30 00 reservation.karlstad@elite.se

Kontakter

Hotelldirektör

Anna Björkenstam Wedberg
054 - 29 30 15 anna.bjorkenstam@elite.se

Försäljningschef

Sofia Steen
+46 (0) 70-854 85 57 sofia.steen@elite.se

Receptionschef

Helena Augustsson
054-29 30 14 helena.augustsson@elite.se

Hitta hit

Ankomst med flyg

Följ vägskyltar från Karlstad Airport in mot Karlstad. Från E18 ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla Idrottsplats  efter ca 400 meter.

Ankomst med bil

Från E18

Kör mot Skåre sedan mot Centrum. Elite Stadshotellet ligger i hörnet av Kungsgatan/Museigatan, med entré från Kungsgatan.

Från Karlstad Airport

Ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla idrottsplats. Efter ca 400 m sväng höger vid T-korsningen till Sandbäcksgatan. Elite Stadshotellet ligger på vänster sida efter bron.

Ankomst med tåg/buss

Tåg

Hotellet ligger ca 500 meter från Karlstad centralstation. gatan som går rätt upp från järnvägsstationens entré, ca 300 meter. Elite Stadshotellet ligger på höger sida innan bron över Klarälven.

Buss

Karlstad busstation ligger på Drottninggatan. Följ Drottninggatan öster ut, mot centrum och sväng vänster till Järnvägsgatan. Hotellet ligger precis innan bron, på höger sida om Klarälven.

Flyg

Följ vägskyltar från Karlstad Airport in mot Karlstad. Från E18 ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla idrottsplats. Efter ca 400 m ta höger vid T-korsning. Elite Stadshotellet ligger på vänster sida, sväng efter bron.

I närheten

Kommunikationer

Centralstation 300 m
Karlstad Airport 17 km
Lokala bussar från Stora Torget 100 m


Sevärdheter

Sandgrund Lars Lerin 300 m
Wermland Opera 50 m
Mariebergsskogen 2,5 km
Löfbergs Arena 4 km
Karlstad CCC 800 m

 

Företag

Karlstads Universitet: 7 km
Stora Enso AB: 5 km
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB: 700 m
Konsumentverket: 500 m
Valmet: 3 km