Konferens & möten Elite Stadshotellet, Karlstad

Centralt i Karlstad vid Klarälvens strand finns Elite Stadshotellet med inbjudande konferenslokaler. Här finns takhöjd, stora fönster och de flesta lokalerna erbjuder utsikt över Klarälven. Franska Salen är perfekt för mässor, vernissage och större middagsbjudningar och i anrika Vintermatsalen serveras lunch och fika. Förvänta dig en mötesplats med service och måltider i toppklass.

 • 250 personer
 • 8 lokaler
 • Största lokalen 260 kvm
 • Allt under ett tak
 • Lokala mötesexperter
 • Inspirerande konferensfika
Kontakta mötesrådgivare

Eller ring oss på 054-29 30 00

Rum för möten
Konferens hos oss
Bo på hotellet
Kontakt & hitta hit
Rum för möten

SKRÄDDARSY EFTER DINA BEHOV

Vi erbjuder dig fem fullt utrustade konferenslokaler och ytterligare tre lokaler som är utmärkta festlokaler. Genomgående för Elite Stadshotellets lokaler är den höga takhöjden och stora fönster som ger härlig rymd och ljus i varje rum. 
Stora Salen, Empiren och Röda Salongen tillhör vår Festvåning och ingår inte i våra klassiska konferenslokaler. Dessa festlokaler, Stora Salen, Röda Salongen och Empiren passar perfekt till allt från en träffpunkt för det lilla företaget till ett stort företagsevent.

Lokaler KVM Bio Bio Skolsittning Skolsittning U-sittning U-sittning Öar Öar Styrelsesittning Styrelsesittning
Franska Salen 260 m² 250 p 90 p 40 p 100 p -
Stora Salen 224 m² 230 p 96 p 40 p 120 p 40 p
Handelskammaren 50 m² 40 p 26 p 18 p 24 p 14 p
Empiren 45 m² 30 p 20 p 14 p 16 p 18 p
Röda Salongen 50 m² 40 p 26 p 18 p 24 p 14 p
Erik Gustaf Geijer 20 m² - - - - 8 p
Esaias Tegnér 17 m² - - - - 8 p
Carl Jonas Love 16 m² - - - - 12 p

Lokaler

Filtrera på storlek eller typ av möte

Franska Salen

Vår största konferenslokal med härlig rymd och gentilt ljusinsläpp via lokalens stora panormafönster.

 • 250 personer
 • 260 kvm
 • Möjligheternas lokal

Franska Salen är vår största konferenslokal på 260 m2 med högt i tak och stora fönster med utsikt mot Trädgården. Lokalen lämpar sig mycket väl för möten för ca 40-250 personer alternativt till mässor eller mingel. Med placering ett par trappsteg upp från Vintermatsalen, där vi serverar luncher och middagar, kan ni med enkelhet röra er till och från lokalen och möjlighet finns även att nyttja båda lokalerna för den större mässan/evenemanget.

Stora Salen

Anrik konferens- och fesvåningslokal med fantastisk utsikt.

 • 230 personer
 • 224 kvm

Stora Salen arrangerar vi allt ifrån den lilla intima middagen till den stora mässan. Hela vår festvåning inklusive Stora Salen har högt i tak och stora vackra fönster med utsikt över Klarälven. Stora Salen rekommenderar vi till den som vill sätta lite extra guldkant på sitt evenemang.

Handelskammaren

Populär lokal med stora fönster, balkong och en fantastiks utsikt över Klarälven

 • 40 personer
 • 50 kvm
 • Mötesrum med balkong

Den tidigare kungasviten är idag konferenslokal med en magnifik balkong ut mot Klarälven. Lokalen tar upp till 40 personer, upp till 26 personer i skolsittning lämpar den sig bäst för. Genomgående för Elite Stadshotellets lokaler är den höga takhöjden och stora fönster som ger härlig rymd och ljus i varje rum, så även i Handelskammaren. Lokalen är placerad på första våningen, en våning upp från Vintermatsalen.

Empiren

Empiren tillhör vår festvåning och passar perfekt för middagar och festliga event.

 • 30 personer
 • 45 kvm
 • Flexibel lokal med vackra detaljer

Empiren ligger i anslutning till vår vackra festvåning och har en connecting door till Röda Salongen. Det är en klassisk konferenslokal som likväl kan användas för fester, dryckesprovningar eller andra arrangemang. Lokalen har en fantastisk utsikt över Klarälven.

 

Röda Salongen

Passar både som klassisk konferenslokal och anrik festvåningslokal

 • 40 personer
 • 50 kvm

Röda salongen är en klassisk konferenslokal som går i ljusgrått med stora fönster mot Klarälven och högt i tak och som likväl kan användas till fest eller andra arrangemang.

Erik Gustaf Geijer

Passar perfekt för det lite mindre mötet

 • 8 personer
 • 20 kvm

Lokal på 20 m2 med ett fönster och balkong mot Klarälven som ger lokalen ett härligt ljusinsläpp. Erik Gustaf Geijer ligger i nära anslutning till lokalerna Carl Jonas Love och Esaias Tegnér på första våningen.

Esaias Tegnér

Lokal som lämpar sig bäst för det mindre mötet eller som grupprum

 • 8 personer
 • 17 kvm

Lokal på 17 m2 med ett stora fönster mot baksidan av hotellet. Lämpar sig bäst för styrelsesittningen upp till 8 personer. Placerad jämte lokalerna Erik Gustaf Geijer och Esaias Tegnér på första våningen.

Carl Jonas Love

Mötesrum med stora fönster och vacker utsikt

 • 12 personer
 • 16 kvm

En långsmal lokal på 16 m2 med tre stora fönster mot Klarälven och med plats för upp till 12 personer i styrelsesittning. Placerad på första våningen i nära anslutning till lokalerna Erik Gustaf Geijer och Esaias Tegnér.

Konferens hos oss

Vi hjälper dig

Oavsett om du vill boka en mindre möteslokal eller en stor festsal så erbjuder vår härliga miljö goda förutsättningar för att skapa ett minnesvärt arrangemang. Viktigast för oss är att leverera bästa servicen och välsmakande mat, allt från läcker konferensfika till kulinarisk middag. Varmt välkommen med din förfrågan.

Gör en konferensförfrågan

Mat & Dryck

Våra restauranger

Restaurangen på Elite Stadshotellet

Njut av en god middag från vårt förstklassiga kök. Elite Stadshotellet erbjuder dig att boka en middag med möjlighet att avnjuta den i någon av hotellets vackra salonger. 

Uteserveringen på The Bishops Arms i Karlstad

The Bishops Arms Karlstad

The Bishops Arms är en genuint engelsk pub med Karlstads största urval av öl och whisky.

Frukost med våfflor

Frukost på Elite Stadshotellet

Börja dagen på bästa sätt med frukost i restaurangen på hotellet precis vid Klarälvens strand.

Erbjudanden

Aktiviteter

I samarbete med olika lokala aktörer har vi ett brett och spännande utbud av aktiviteter i samband mer ert arrangemang eller möte. Nedan finner ni några exempel på vårt utbud, men vi har många fler aktiviteter och hjälper gärna till att ta fram anpassade alternativ just för er.

Karlstad City Challenge

Karlstad City Challenge

Är ni redo att ge er ut på ett spännande stadsuppdrag med hela Karlstad som spelplan? Upplev nervpirrande utmaningar där deltagarnas kreativitet och samarbetsförmåga sätts på prov. Under ”Karlstad City Challenge” gäller det att ta fram kämpaglöden inom sig! Utrustade med kameror och uppdragslistor gäller det för de olika grupperna att ta sig an de olika uppdragen. Ni hittar kända landmärken runt om i vår vackra stad, där ni också får chansen att både smaka och uppleva Karlstads alla intryck.

Energy By Lina

Energy By Lina

Lina är utbildad wellnesscoach och är full av energi. Boka in en paus under ert möte och ta del av Linas energi för att skapa hållbar mental och fysisk hälsa i ert arbetsteam. Hon erbjuder allt ifrån inspirerande föreläsningar, roliga workshops till rörlighetsträning på plats.

Konfayoga med Femade

Konfayoga med Femade

Oavsett om man är van yogi eller om det är första gången man möter yoga som träningsform kan man med glädje ta del av Lindas konfayoga. Ni kan välja mellan att starta dagen med en morgonyoga, ta en pausyoga eller avsluta mötet med att landa en stund.

Bo på hotellet
Hotell Karlstad - Elite Stadshotellet

Elite Stadshotellet, Karlstad

Vid Klarälvens strand i centrala Karlstad ligger Elite Stadshotellet. Bo på ett klassiskt hotell i Karlstad med 183 rum och vackra lokaler till konferens, möten och fest. På hotellet finns även Vana spa med hamam samt Rooftop by Vana med pool och bar. Gångavstånd till centralstationen, shopping, nöjen och aktiviteter.

Läs mer om hotellet Gör en gruppbokning
Kontakta oss

Kontakta oss

Elite Stadshotellet
Kungsgatan 22
652 24 Karlstad
054-29 30 00 konferens.karlstad@elite.se Google maps
Återställ

Bokningar

Gruppbokning

Gruppbokning (fler än 10 rum)
054 - 29 30 00 reservation.karlstad@elite.se

Kontakter

Hotelldirektör

Anna Björkenstam Wedberg
054 - 29 30 15 anna.bjorkenstam@elite.se

Försäljningschef

Sofia Steen
+46 (0) 70-854 85 57 sofia.steen@elite.se

Receptionschef

Helena Augustsson
054-29 30 14 helena.augustsson@elite.se

Hitta hit

Ankomst med flyg

Följ vägskyltar från Karlstad Airport in mot Karlstad. Från E18 ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla Idrottsplats  efter ca 400 meter.

Ankomst med bil

Från E18

Kör mot Skåre sedan mot Centrum. Elite Stadshotellet ligger i hörnet av Kungsgatan/Museigatan, med entré från Kungsgatan.

Från Karlstad Airport

Ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla idrottsplats. Efter ca 400 m sväng höger vid T-korsningen till Sandbäcksgatan. Elite Stadshotellet ligger på vänster sida efter bron.

Ankomst med tåg/buss

Tåg

Hotellet ligger ca 500 meter från Karlstad centralstation. gatan som går rätt upp från järnvägsstationens entré, ca 300 meter. Elite Stadshotellet ligger på höger sida innan bron över Klarälven.

Buss

Karlstad busstation ligger på Drottninggatan. Följ Drottninggatan öster ut, mot centrum och sväng vänster till Järnvägsgatan. Hotellet ligger precis innan bron, på höger sida om Klarälven.

Flyg

Följ vägskyltar från Karlstad Airport in mot Karlstad. Från E18 ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla idrottsplats. Efter ca 400 m ta höger vid T-korsning. Elite Stadshotellet ligger på vänster sida, sväng efter bron.

I närheten

Kommunikationer

Centralstation 300 m
Karlstad Airport 17 km
Lokala bussar från Stora Torget 100 m


Sevärdheter

Sandgrund Lars Lerin 300 m
Wermland Opera 50 m
Mariebergsskogen 2,5 km
Löfbergs Arena 4 km
Karlstad CCC 800 m

 

Företag

Karlstads Universitet: 7 km
Stora Enso AB: 5 km
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB: 700 m
Konsumentverket: 500 m
Valmet: 3 km