Just nu har flera av våra gäster mottagit mail från en extern part gällande bokningar där kortuppgifter efterfrågas. Vi vill påminna om att aldrig lämna ut uppgifter av det här slaget via mail eller länk.

Om Elite Hotels

Välkommen till Sveriges mest klassiska hotellkedja!

Elite Hotels består i dag av ett fyrtiotal kvalitetshotell från Malmö i söder till Kiruna i norr. Våra hotell återfinns oftast i unika och varsamt renoverade byggnader där varje hotell har sin egna historia och speciella karaktär. Vår ambition är att förena klassisk stil med moderna trender och skapa en minnesvärd hotellvistelse. Att bo på Elite Hotels skall vara något annat än att bara ta in på ett hotell. Vi vill ge en totalupplevelse och förmedla en känsla av tradition, kvalitet och flärd. 

Välkommen till Elite Hotels!

Välkommen till Elite Hotels!

Hos oss är alla hedersgäster

Boka Sveriges bästa hotellupplevelse hos Elite Hotels. Vi ser alla gäster som våra hedersgäster och gör alltid vårt bästa för att du ska känna dig hemmastadd och väl omhändertagen när du besöker oss.

Elite Hotels grundades av Bicky Chakraborty, vars vision om att återställa vackra hotell till sin forna glans lever idag vidare genom hans dotter och Elite Hotels ägare Caroline Chakraborty. Vi fortsätter dessutom att skapa helt nya hotellupplevelser med mål om att göra dem till ortens stolthet och självklara medelpunkt. Idag erbjuder vi över 40 centrala hotell över hela Sverige, gastropubkedjan The Bishops Arms, Vana Spa och många unika restaurangkoncept. Varmt välkommen till oss!

Verksamheten i korthet

Affärsidé

Affärsidé

Vår affärsidé är att erbjuda en modern och effektiv serviceverksamhet i anrika hotell och restauranger av hög klass i centralt belägna svenska städer. På utvalda orter i landet erbjuder vi även nybyggda, moderna hotell med en känsla av tradition och klassisk gästgivartradition. Utöver kärnverksamheten med handhavande av övernattnings– och konferensmöjligheter för affärsresande och turister skall hotellet med restauranger, pub, och/eller nattklubb vara en mötesplats för såväl hotellgäster som lokalbefolkning.

Produktkoncept

Produktkoncept

Förstklassiga hotell och restauranger belägna centralt i större svenska städer. Huvudutbudet riktar sig till både till affärsresande och privatresenärer. Inom ramen för detta koncept drivs ett antal väletablerade restauranger på våra hotell. Vissa har blivit mycket uppmärksammade i press under åren. SSRS Holding AB äger också pubkedjan The Bishops Arms, med gastropubar på etablerade orter runtom i Sverige.

Övergripande mål

Övergripande mål

Elite Hotels skall ha Sveriges mest klassiska hotell i landets större städer. Vi skall med hjälp av personalens personliga engagemang och kunskap värna om kvalitet och tradition på våra hotell och restauranger. Vi skall ha ett flexibelt samarbete och utbyte mellan våra hotell.

Hållbarhet & historia

Hållbarhet & miljö

Hållbarhet & miljö

Elite Hotels arbetar aktivt på alla våra destinationer med miljö- och CSR-frågor. Alla Elite-hotell är certifierade av Green Key som är den ledande internationella miljömärkningen för anläggningar i turistbranschen. Vi strävar efter att att främja en positiv och hållbar utveckling i samhället och är mån om att både nu levande och kommande generationer tillförsäkras en god och hälsosam miljö. 

Historien om Elite Hotels

Historien om Elite Hotels

I slutet på 1950-talet skapades en affärsidé vid Stockholms Studentkår. Idén gick ut på att tomma studentbostäder skulle hyras ut som hotellrum under sommarmånaderna. Verksamheten drevs som en stiftelse fram till 1980 när den omvandlades till ett aktiebolag – SSRS Holding AB – med Bicky Chakraborty i spetsen. Tre år senare förvärvades anrika Hotel Savoy i Malmö vilket blev startskottet för resan mot dagens kvalitetsprofil. Sedan 1991 drivs verksamheten under namnet Elite Hotels of Sweden. 

TRE NYCKELORD SOM GENOMSYRAR VÅR VERKSAMHET

Tradition

De flesta hotell i Elite-gruppen har spelat en viktig roll i den stad där de finns. För generationer av invånare har hotellet varit förknippat med positiva upplevelser och höjdpunkter i tillvaron. Likaså för tillresande gäster. Otaliga är också de betydelsefulla personer som valt något av de anrika hotell som numer är en del av Elite Hotels. Vi förvaltar ett viktigt kulturarv. Kalla det gärna stolta stadshotells- eller gästgiveritraditioner. Våra moderna hotell ska genomsyras av samma synsätt som de anrika samtidigt som det moderna tillför något nytt till det anrika.

Kvalitet

Begreppet kvalitet är inte alldeles enkelt att beskriva eftersom innebörden varierar beroende på vem man frågar. För oss inom Elite Hotels handlar kvalitet om att uppfatta kundernas behov och önskemål samt att arbeta både med detaljer och helhet. Kvalitet handlar om upplevd verklighet, inte om falska förespeglingar.

Flärd

I Elite Hotels värld står flärd för nöje och njutning. Vi hyr inte bara ut sängar. Vi levererar positiva och minnesvärda upplevelser som inkluderar allt från vacker miljö och god mat till förstklassig service. Kort sagt: ett besök hos oss ska förgylla tillvaron.

The Bishops Arms

The Bishops Arms

En äkta gastropub-upplevelse

Om du trivs i klassisk engelsk pubmiljön är The Bishops Arms stället för dig! The Bishops Arms finns idag på 40 platser runt om i Sverige – från Malmö i söder till Kiruna i norr. Här serveras en prisvärd pubmeny, ett brett sortiment av öl både på flaska och fat samt upp till 250 sorters single malt whisky. Gästerna på The Bishops Arms tycker om att prata med varandra. Därför är volymen på musiken låg och tv-apparaterna lyser med sin frånvaro. Välkommen att umgås på The Bishops Arms!