Konferens & möten Elite Stadshotellet, Eskilstuna

Ett möte för två eller en bankett för upp till 400 gäster? Eller kanske något mittemellan? I hjärtat av Eskilstuna, vackert beläget intill Eskilstunaån, ligger vår eleganta mötesplats. Elite Stadshotellet erbjuder allt som leder till en lyckad konferens; service i toppklass samt moderna konferenslokaler inklusive grupprum, fest- och bankettsal. Välkomponerade menyer erbjuds av våra duktiga kockar.

 • 500 personer
 • 19 lokaler
 • Största lokalen 463 kvm
 • Unik mötesmiljö
 • Lokala mötesexperter
 • Inspirerande konferensfika
Kontakta mötesrådgivare

Eller ring oss på 016-540 23 05

Rum för möten
Konferens hos oss
Bo på hotellet
Kontakt & hitta hit
Rum för möten

SKRÄDDARSY EFTER DINA BEHOV

Vår konferensvåning har 19 möteslokaler, 11 konferenslokaler och 8 grupprum. Vår största konferenslokal kan möbleras för upp till 500 deltagare, vi kan även arrangera banketter med underhållning för upp till 400 gäster. Samtliga lokaler är modernt utrustade med den senaste tekniken, luftkonditionering och trådlöst internet. Även om tekniken är viktig är det människorna som är viktigast. Därför har vi en egen stab med konferenspersonal som finns till hands inför, under och efter ert möte.

BROSCHYR

Lokaler KVM Bio Bio Skolsittning Skolsittning U-sittning U-sittning Öar Öar Styrelsesittning Styrelsesittning
Havet 463 m² 500 p 320 p - 138 p -
Viljan 196 m² 168 p 130 p 70 p 112 p -
Vakteln 97 m² 80 p 64 p 30 p 48 p -
Skolmästaren 62 m² 55 p 36 p 30 p 36 p 28 p
Ostran 55 m² 20 p 20 p 20 p 20 p 20 p
Vörten 50 m² 50 p 30 p 22 p 20 p 20 p
Niten 46 m² 36 p 32 p 26 p 20 p 20 p
Visheten 43 m² - - - - 24 p
Nystfoten 31 m² 25 p 18 p 14 p 12 p 10 p
Värjan 28 m² - - - - 12 p
Nötknäpparen 28 m² - - - - 12 p
8 Grupprum 16 m² - - - - 8 p

Lokaler

Filtrera på storlek eller typ av möte

Havet

Passar för större event, möten eller galamiddagar.

 • 500 personer
 • 463 kvm

Havet är vår största konferenslokal och här har det konfererats och festats med stil. Havet skapades med inspiration från en fransk vinterträdgård, det är högt i tak med stora fönster på långsidorna (ej med dagsljus), en stor scen och två balkonger. Bra ljud, ljus och ventilation med plats för upp till 500 personer. I denna fantastiska lokal är ni hjärtligt välkomna att konferera, avnjuta galamiddag, eller dela ut priser. Havet passar alla evenemang som kräver något utöver det vanliga.

Viljan

Fantastisk utsikt mot Eskilstunaån.

 • 168 personer
 • 196 kvm

Viljan är med sitt ljus, sin rymd och fantastiska utsikt över Eskilstunaån en perfekt plats för grandiosa evenemang. Lokalen är ett populärt alternativ för konferenser, bolagsstämmor, mässor, cocktails och middagar. Behöver ni mer plats finns det möjlighet att boka vårt angränsande rum Vakteln. Har ni bokat galamiddag i Havet är det trevligt att hälsa välkommen och bjuda på ett glas champagne i Viljan. 

Vakteln

Ljus lokal med balkong mot Eskilstunaån.

 • 80 personer
 • 97 kvm

Här är det bara fantasin som sätter gränser. I vår fina lokal Vakteln är utsikten fantastisk. Utanför glittrar Eskilstunaån som ramas in av Stadsparken. Öppna balkongdörren och låt frisk luft strömma in i konferensen eller bland de festklädda gästerna. Behöver ni mer plats finns det möjlighet att hyra vårt angränsande rum Viljan – detta gör att utrymmet är flexibelt och anpassningsbart efter era önskemål. 

Skolmästaren

Modern och ljus lokal.

 • 55 personer
 • 62 kvm

På första våningen ligger Skolmästaren. En ljus och fin lokal med dagsljus och modern miljö. Här fungerar det utmärkt att ha frukostmöten, lunchsittningar eller utbildningar. Skolmästaren är perfekt anpassat för möten upp till 55 personer.

 

Ostran

I nära anslutning till grupprummen.

 • 20 personer
 • 55 kvm

Vill ni sitta lite i avskildhet under ett mindre möte är vår lokal Ostran perfekt. Med plats för upp till 20 personer och utan fast möblering, bestämmer ni själva hur ni önskar sitta. Rummet har fönster (dock inte dagsljus) och ligger i nära anslutning till grupprummen. 

Vörten

Ljus och modern lokal med trägolv.

 • 50 personer
 • 50 kvm

Styrelsemöte eller utbildning? Vörten är perfekt avpassat för sällskap upp till 50 personer. Här kan ni också börja dagen med frukost eller sitta kvar över lunch, möten blir ofta mer givande när de även innehåller avbrott från agendan. Lokalen har dagsljus och parkettgolv och ligger på plan 2. 

Niten

Inspirerande miljö för det kreativa mötet.

 • 36 personer
 • 46 kvm

Välkommen till en inspirerande miljö för den mindre konferensen. Niten ligger på första våningen med utsikt över Eskilstunaån. Perfekt för frukostmöten då vår stora frukostbuffé dukas upp i nära anslutning i Y-Won Bar & Grill en trappa ned. När ni hyr Niten finns det även möjlighet att boka det angränsade rummet Nystfoten. Bra idéer och kreativa möten kräver ibland extra yta.

Visheten

Exklusiv miljö med anor från 30-talet.

 • 24 personer
 • 43 kvm

Dags för styrelsemöte eller produktlansering? Imponera med en modern lokal i en fantastisk miljö med utsikt över Eskilstunaån. Lokalen Visheten är vår mest exklusiva lokal som gjord för storslagna presentationer. Den öppna spisen som är kvar från 30-talet, är tänkt att ge en elegant entré och ljuset strömmar in från två väderstreck. 

Nystfoten

Perfekt för det mindre mötet.

 • 25 personer
 • 31 kvm

Nystfoten ligger på första våningen med fönster längs med båda långsidor. Perfekt för frukostmöten då vår stora frukostbuffé dukas upp i Y-Won Bar & Grill en trappa ned. Här är det lätt att trivas. Behöver ni mer plats finns det även möjlighet att boka det angränsande rummet Niten.

Värjan

Ljus lokal för det mindre mötet.

 • 12 personer
 • 28 kvm

Värjan är en lämplig lokal om du planerar ett mindre möte eller behöver ett större grupprum med plats för upp till 12 personer i styrelsesittning. Lokalen ligger i anslutning till våra mindre grupprum.

Nötknäpparen

Mindre lokal för kreativa möten.

 • 12 personer
 • 28 kvm

Nötknäpparen är en lämplig lokal om du planerar ett mindre möte eller som ett större grupprum med plats för upp till 12 personer i styrelsesittning. Lokalen har fönster, dock inget dagsljus och ligger i anslutning till våra mindre grupprum.

8 Grupprum

Grupprum för mindre möten.

 • 8 personer
 • 16 kvm

 Vi har 8 grupprum (Vinkelhaken, Näktergalen, Skärgården, Solrosen, Vittnet, Växlaren, Vapensmeden och Vitterheten) som ligger beläget i hjärtat av huset på plan 1 och 2 och har plats för 8 personer i styrelsesittning.

Konferens hos oss

Vi hjälper dig

Ditt möte är i trygga händer på Elite Stadshotellet. Alla våra lokaler är luftkonditionerade och vi ser till att ni får den perfekta lokalen med rätt teknik och service. Den viktiga fikapausen och måltiden skräddarsys tillsammans med våra erfarna kockar.

Gör en konferensförfrågan

Mat & Dryck

Våra restauranger

The Bishops Arms i Eskilstuna

The Bishops Arms i Eskilstuna

Välkommen till the Bishops Arms i Eskilstuna! Umgås i en ombonad miljö med god mat samt ett brett utbud av öl och whisky.

Fin restaurangmatsal med bord och stolar och dukade bord, fönster och stor tavla

Y-WON Bar & Grill

På Elite Stadshotellet, med en fantastisk utsikt över Eskilstunaån mitt i centrala Eskilstuna, ligger Y-WON Bar & Grill.

Frukost med våfflor

Hotellfrukost i Eskilstuna

Avnjut dagens viktigaste mål i vår fantastiska matsal i restaurang Y-WON Bar & Grill.

Aktiviteter

Elite Stadshotellet erbjuder ett flertal aktiviteter som genomförs professionellt med mycket glädje. Vi hjälper dig att arrrangera aktiviteter både på hotellet och hos våra utvalda partners och kan ge förslag på vad som skulle passa för just er konferens. Hos oss kan du ha många olika provningar som till exempel öl- och whiskeyprovning eller kanske en cocktailskola för hela gruppen före middagen. Vi kan även hjälpa till att boka aktiviteter utanför hotellet som till exempel en specialguidad nattvandring på Parken Zoo, bowling, shuffleboard eller en magisk show i samband med middagen.

Ölprovning på The Bishops Arms i Eskilstuna

Ölprovning på The Bishops Arms

Provning av 5 olika ölstilar, ledd av en av våra provningsledare. Tidsåtgång ca 1,5–2 timmar. 

Vy över The Bishops Arms på Elite Stadshotellet i Eskilstuna

Whiskyprovning på The Bishops Arms

Provning av 5 olika typer av Skotsk Single Malt, ledd av en av våra provningsledare. Tidsåtgång ca 1,5–2 timmar.  Minimum 10 personer.

Bowling som konferensaktivitet på Elite Stadshotellet i Eskilstuna

Bowling, skytte & dart

På promenadavstånd från hotellet ligger Eskilstuna Bowling som kan erbjuda alltifrån discobowling till shuffleboard, skytte och dart. Här kan man med fördel boka in en trevlig femkamp eller lagbowling. Det finns även möjlighet att boka hela Bowlinghallen för ert företagsevent. Vi tar fram offert efter avstämning av era önskemål.

Cocktailskola på Elite Stadshotellet i Eskilstuna

Bar/Cocktailevent i Y-Won Bar & Grill

En genomgång från vår bartender som berättar om de vanligaste drinkarna och ger en kort demo. Ett tävlingsmoment där två och två får försöka sig på att blanda drinkar. Bartendern bedömer smak, hastighet, värdskap och service. Avslutningsvis får alla göra varsin drink. Passar bra som ett event före middagen. Ca 1,5–2 timmar. Minimum 10 personer. 

Champagneprovning på Elite Stadshotellet i Eskilstuna

Champagneprovning i Y-Won Bar & Grill

Vi provar 6 olika sorters champagne med olika karaktär tillsammans med passande tilltugg. Tid ca 1,5-2 timmar. Minimum 10 personer.

Upplev djuren på Parken Zoo

Parken Zoo

På Parken Zoo finns det flera aktiviteter som går att boka som grupp. T.ex. specialvisning med rovdjurs-matning, eller kvällsvandring bland kattdjuren. 

Vinprovning på Elite Stadshotellet Eskilstuna

Vinprovning i Y-Won Bar & Grill

Vi provar 3 röda- och 3 vita viner i olika stilar och lär oss hur dessa utvecklar sig tillsammans. Ca 1,5–2 timmar. Minimum. 10 personer.

Talarforums logga och en person på en scen

Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. 

Bo på hotellet
Hotell Eskilstuna - Elite Stadshotellet

Elite Stadshotellet, Eskilstuna

Elite Stadshotellet Eskilstuna är vackert beläget vid Eskilstunaån mitt i city. Vårt hotell i Eskilstuna har stadens bästa läge och här bor du i en flärdfull miljö med gångavstånd till shopping, nattklubbar, tågstation och bussar.

Läs mer om hotellet Gör en gruppbokning
Kontakta oss

Kontakta oss

Elite Stadshotellet
Hamngatan 11
632 18 Eskilstuna
016-540 23 05 konferens.eskilstuna@elite.se Google maps
Återställ

Bokningar

Kontakter

Hotelldirektör

Annica Åkerblad
016-540 23 11 annica.akerblad@elite.se

Försäljningschef

Anki Gürler
016-540 23 12 anki.gurler@elite.se

Driftchef

Karin Jonasson
016-540 23 00 karin.jonasson@elite.se

Hitta hit

Ankomst med flyg

Stockholm/Skavsta Flygplats är belägen i Nyköping ca 80 km från Eskilstuna. Stockholm/Arlanda Flygplats är belägen norr om Stockholm, ca 150 km från Eskilstuna.

Ankomst med bil

Från E20: sväng av vid avfart Eskilstuna C och följ skyltar mot centrum. Passera Klosters kyrka på vänster sida och följ vägen över bron. Ta vänster i rondellen på Hamngatan och du är framme vid hotellet.

Ankomst med tåg/buss

Hotellet ligger 10 minuters promenad från tågstationen. Följ Drottninggatan, ta höger vid Hamngatan utmed Eskilstunaån. Hotellet ligger mittemot Klosters Kyrka som är den stora byggnaden med två torn.

I närheten

Företag

Volvo: 8 km
Assa: 1,7 km
Alfa Laval: 6 km
Outokumpu: 7 km
Eskilstuna Logistikpark: 13 km

 

Kommunikationer

Centralstationen: 500 m
Skavsta flygplats: 80 km
Arlanda flygplats: 150 km
Bromma flygplats: 120 km