Just nu har flera av våra gäster mottagit mail från en extern part gällande bokningar där kortuppgifter efterfrågas. Vi vill påminna om att aldrig lämna ut uppgifter av det här slaget via mail eller länk.

Konferens & möten Elite Plaza Hotel, Göteborg

På Västra Hamngatan med promenadavstånd från Centralstationen finns en mötesplats utöver det vanliga. Elite Plaza Hotel ligger i en magnifik byggnad med anor från 1889. Här finns åtta vackra salar med karaktär och individuell inredning. Några är kulturminnesmärkta och historiens vingslag möter modern konferensteknik. Här bokar du unika möten, konferenser, festmiddagar, bröllop och event för upp till 60 personer. Välkommen till att boka din nästa konferens i Göteborg!

 • 60 personer
 • 8 lokaler
 • Största lokalen 80 kvm
 • Unik mötesmiljö
 • Swea Wine & Dine
 • Parkeringsservice
Kontakta mötesrådgivare

Eller ring oss på 031 – 720 40 13

Rum för möten
Konferens hos oss
Bo på hotellet
Kontakt & hitta hit
Rum för möten

SKRÄDDARSY EFTER DINA BEHOV

Våra vackra och unika konferenssalar representerar olika tidsepoker, ni väljer mellan klassiska salar från 1800-talet och moderna lokaler med senaste design. Konferenslokalerna är utrustade med trådlöst internet, whiteboard, blädderblock, projektor, block, pennor och mineralvatten. Vi tillhandahåller övrig teknisk utrustning helt enligt behov.

Lokaler KVM Bio Bio Skolsittning Skolsittning U-sittning U-sittning Öar Öar Styrelsesittning Styrelsesittning
Sveasalen 69 m² 60 p 40 p 20 p 24 p 20 p
Mahardjasalen 50 m² 40 p 24 p 20 p 24 p 16 p
Gustavisalen 44 m² 40 p 22 p 14 p - 10 p
Vinarkivet 80 m² 40 p 30 p - - 50 p
Grupprum 20 m² - - - - 8 p
Grupprum (3 stycken) 15 m² - - - - 6 p

Lokaler

Filtrera på storlek eller typ av möte

Sveasalen

Åttakantig sal med vackert struckaturtak från 1800-talet.

 • 60 personer
 • 69 kvm
 • Vackert ljusinsläpp

Åttkantiga Sveasalen är en av våra mest populära lokaler och ingår i den stora Sveasviten. Detta är Elite Plaza Hotels största konferenslokal med plats för 50 personer i biosittning. De stora fönstren med utsikt mot Västra Hamngatan skapar en ljus och vacker miljö att konferera i. Från början var salen salong i direktörens tjänstebostad och 1909 blev salen Svea Brand- och Lifförsäkringsbolags styrelserum.

Planlösning

Mahardjasalen

Unik lokal med vackert struckaturtak från 1800-talet.

 • 40 personer
 • 52 kvm
 • Vackert ljusinsläpp

Vackra Mahardjasalen ingår i Mahardjasviten och passar bra för sällskap upp till 60 personer. Stora fönster mot Västra Hamngatan gör lokalen ljus och inbjudande. Mahardjasalen har dessutom ett underbart kulturminnesmärkt tak som snidades av Junghänel & Richter när huset byggdes i slutet av 1800-talet. Här hade VD:n för Svea Brand- och Lifförsäkringsbolag sitt kontor en gång i tiden. 

Planlösning

Gustavisalen

Modern lokal med fast teknisk utrustning.

 • 40 personer
 • 45 kvm
 • I direkt anslutning till mingelyta

Gustavisalen är vår modernaste lokal som ligger i direkt anslutning till Florentinska Pelarsalen där konferensfika serveras. Lokalen har fast teknisk utrustning och har fönster in mot vår restaurang Swea Wine & Dine. Här finns plats för upp till 40 personer i biosittning.

Planlösning

Vinarkivet

Charmig lokal belägen i byggnadens gamla arkiv.

 • 50 personer
 • 75 kvm
 • Den perfekta lokalen för middagar och provningar

Vinarkivet var från början Svea Brand- och Lifförsäkringsbolags gamla försäkringsarkiv som vi byggt om. Vinarkivet är perfekt för till exempel vinprovningar, frukostseminarium och middagar för upp till 50 personer. 

Planlösning

Grupprum

Allt du behöver för det mindre mötet.

 • 8 personer
 • 20 kvm
 • Fast teknisk utrustning

Vårt grupprum är en mindre lokal som passar bra för möten för upp till 8 personer. Lokalen har fast teknisk utrustning. 

Planlösning

Grupprum (3 stycken)

Mindre lokal med plats för stora idéer och beslut.

 • 6 personer
 • 15 kvm
 • Exklusiv inredning

Våra 3 grupprum är mindre lokaler som passar bra för möten för upp till 6 personer. Grupprummen har utöver mötesplats för 6 personer, även en sittgrupp samt en 55 tums TV som är uppkopplingsbar mot dator.

Konferens hos oss

Vi hjälper dig

Ditt möte är i trygga händer på Elite Plaza Hotel. Välj oss när du vill ge mötet, konferensen eller festen en miljö som är något utöver det vanliga. Upplev en härlig konferensfika, se fram emot en välkomponerad meny för upp till 80 personer från Swea Wine & Dine.

Förena nytta med nöje och lyft konferensen med en gemensam aktivitet. Vi hjälper dig boka en inspirerande föreläsare, arrangera en dryckesprovning med dryckesexpert, en afterwork med tilltugg eller kryssning i Göteborgs södra skärgård. Vi finns vid din sida från första mötet till avresan för att samordna den perfekta lokalen med rätt teknik och service så att deltagarna får en personlig och minnesvärd upplevelse.

Gör en konferensförfrågan

Mat & Dryck

Våra restauranger

Swea Wine & Dine

Swea Wine & Dine

Välkommen till Swea Wine & Dine! Här skapar vi matupplevelser med säsongens svenska råvaror och med modern classic som ledord. 

Plaza Bar

Här kan ni sjunka ner i en fåtölj och beställa något gott att dricka eller något att äta från vår barmeny.

The Bishops Arms, Västra Hamngatan

Här är stämningen hög och på pubmenyn kan du alltid hitta något gott att äta. Vi har över 100 olika ölsorter, varav 26 på fat och över 200 olika sorters whisky.

Frukost på Elite Plaza Hotel

Avnjut en härlig hotellfrukost i en femstjärnig atmosfär.

Erbjudanden

Aktiviteter

Som en trevlig avslutning eller välförtjänt paus i konferensen har Elite Plaza Hotel möjlighet att erbjuda en rad skräddarsydda aktiviteter som passar just er. Tid och kvalité är viktiga faktorer i valet av konferensaktivitet. Här nedan kan ni se ett urval av ett antal aktiviteter som passar alla typer av konferenser. Önskar ni komplettera med måltider utanför hotellens restauranger hjälper vi gärna till. 

Talarforums logga och en person på en scen

Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. 

Rib-båt med människor på havet

RIB-båt i Skärgården

Passa på att uppleva Göteborgs skärgård på ett fartfyllt sätt när du bor och konfererar på Elite Park Avenue Hotel eller Elite Plaza Hotel. Ta med kollegor eller kunder på en RIB båttur och se vår underbara skärgård från ett helt annat perspektiv tillsammans med Public Event.

Ni blir upphämtade av Public Events RIB båtar i Göteborg och tar sedan en trevlig tur ut i Göteborgs skärgård. Så småningom tar ni sikte på Vinga fyrplats för ett kort bryggstopp där ni svalkar era strupar med bubbel på bryggan.  Avslutningsvis anländer ni tillbaka i Göteborg igen efter ca. 2,5 timmar. Är ni ute efter lite extra fart kan vi rekommendera ett adrenalintillägg, då bjuds ni på lite extra fartupplevelser, svängar och passager!

 

Whiskyprovning på The Bishops Arms

Whisky- & ölprovning

The Bishops Arms är Sveriges ledande kedja av engelska pubar. Vårt signum är att erbjuda våra gäster marknadens bredaste sortiment av fatöl och Single Malt Whisky. Allt serverat av kunniga medarbetare i en genuin engelsk miljö.

The Bishops Arms kan erbjuda dig och ditt företag whisky- och ölprovningar. Vi har allt från grundläggande provningar för nybörjaren till en mer avancerad för experten. Eller varför inte bara ta med personalen på en bit mat och prova någon av våra olika fatöl?

Bo på hotellet
Hotell Göteborg - Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel, Göteborg

Elite Plaza Hotel ligger i ett lugnt och trivsamt område av stadskärnan. Våra 127 exklusiva rum är inredda i en stil som kombinerar internationell och klassisk skandinavisk design.

Läs mer om hotellet Gör en gruppbokning
Kontakta oss

Kontakta oss

Elite Plaza Hotel
Västra Hamngatan 3
411 17 Göteborg
031 – 720 40 13 konferens.gbgplaza@elite.se Google maps
Återställ

Bokningar

Kontakter

Hotelldirektör

Camilla Nyman
031-720 40 00 camilla.nyman@elite.se

Försäljning

Sepide Hariri
031-720 40 00 sepide.hariri@elite.se

Försäljning

Åse Palmqvist
031-727 10 00 ase.palmqvist@elite.se

Hitta hit

Ankomst med flyg

Göteborg Landvetter Airport. Flygbussen stannar på hållplats Kungsportsplatsen, därifrån är det ca 5 minuters promenad till Elite Plaza Hotel via Kungsgatan.

Ankomst med bil

E6/E20 norrifrån

Kör Götaleden mot Fredrikshamn och Centrum Syd. Ca 200 m efter GöteborgsOperan sväng vänster direkt efter Hotell Göteborg och vänster igen så att du rundar huset. Lägg dig i höger fil och sväng första höger mot Lilla Torget. Fortsätt rakt fram och tag första gatan till höger (Fiskekrogen ligger på er högra sida), första gatan till vänster och därefter första höger. Du är nu på Västra Hamngatan och hotellet är andra huset på
höger sida.

E6/E20/E40 söderifrån

Tag av vid Ullevimotet, kör förbi nya Ullevi och följ skyltar mot Centrum Syd och Sahlgrenska sjukhuset. Ligg i höger fil genom Allén. Sväng till höger mot Domkyrkan. Ni är nu på Västra Hamngatan som leder ner till kanalen och hotellet ligger i slutet av gatan på vänster sida.

Ankomst med tåg/buss

Tåg

Göteborg Centralstationen är 10 minuters gångavstånd från Elite Plaza Hotel.

Buss & spårvagn

Närmaste spårvagns- och busshållplats är Domkyrkan.

I närheten

Kommunikationer

Göteborg Landvetter Airport: 30 km
Göteborgs Centralstation: 700 m
Domkyrkan buss- och spårvagnshållplats: 50 m

Sevärdheter

Göteborgs Konstmuseum: 1,5 km
Liseberg: 2 km
Universeum: 2 km
Trägårdsföreningen: 750 m
Slottskogen: 3 km

Företag

Svenska Mässan: 2,5 km
Göteborgs Universitet: 1 km
Chalmers Tekniska Högskola: 2 km
SKF Sverige AB: 5 km
AstraZeneca: 8,5 km