Just nu har flera av våra gäster mottagit mail från en extern part gällande bokningar där kortuppgifter efterfrågas. Vi vill påminna om att aldrig lämna ut uppgifter av det här slaget via mail eller länk.

Konferens & möten Elite Hotel Academia, Uppsala

Upptäck moderna Elite Hotel Academia som med sina 10 ljusa och luftiga lokaler är den självklara mötesplatsen i Uppsala. Här finns alla förutsättningar för lyckade konferenser, möten, fester och events för både stora och små sällskap. Våra tre restauranger, skybar samt gym och bastu skapar den perfekta inramningen. Hotellet ligger på bästa läge precis intill Uppsala Centralstation, endast 18 minuter från Arlanda. På Elite Hotel Academia skapar vi förutsättningarna för inspirerande och lustfyllda möten där vårt team av mötesexperter bidrar till en personlig och minnesvärd upplevelse.

 • 160 personer
 • 10 lokaler
 • Största lokalen 166 kvm
 • Intill Uppsalas Centralstation
 • Skybar & 3 restauranger
 • 18 minuter från Arlanda
Kontakta mötesrådgivare

Eller ring oss på 018-780 99 00

Rum för möten
Konferens hos oss
Bo på hotellet
Kontakt & hitta hit
Rum för möten

SKRÄDDARSY EFTER DINA BEHOV

Vi erbjuder tio moderna konferenslokaler med kapacitet för upp till 160 personer. Samtliga lokaler har ett härligt ljusinsläpp och modern konferensteknik. På våning 11 hittar ni vår unika lokal Panorama där ni kan konferera i lugn och ro med fantastisk utsikt över Uppsala.

Lokaler KVM Bio Bio Skolsittning Skolsittning U-sittning U-sittning Öar Öar Styrelsesittning Styrelsesittning
Selma Lagerlöf 166 m² 160 p 100 p - 96 p -
Dag Hammarskjöld 90 m² 90 p 50 p 20 p 36 p -
Kai Siegbahn 77 m² 60 p 40 p 20 p 36 p -
Arne Tiselius 59 m² 50 p 40 p 20 p 36 p -
Allvar Gullstrand 30 m² 24 p 18 p 10 p 18 p -
Nelly Sachs 30 m² 24 p 18 p 10 p 18 p -
Elsa Beskow 36 m² - - - - 10 p
Panorama 34 m² - - - - 16 p
Mötessvit 66 m² - - - - 8 p

Lokaler

Filtrera på storlek eller typ av möte

Selma Lagerlöf

Ljus, delbar lokal med stora ytor.

 • 160 personer
 • 166 kvm

Selma Lagerlöf är hotellets största konferenslokal. Lokalen är belägen mot Bäverns gränd samt har fönster från golv till tak vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns utrymme för både större konferenser, banketter och fester. Vi använder den senaste tekniken för att projicera mot två filmdukar. Det finns även möjlighet att använda både headset och mikrofon. Konferenslokalen är  delbar och går att avskilja med en vikvägg.

Dag Hammarskjöld

Passar utmärkt för större konferensgrupper.

 • 90 personer
 • 90 kvm

Dag Hammarsköld är en del av Selma Lagerlöf, även den en möteslokal med stora fönster och ett fint ljusinsläpp. Lokalen är belägen mot Bäverns gränd och ligger i direkt anslutning till vår konferensentré. Dag Hammarskjöld fungerar utmärkt för större konferensgrupper men även för mingel, demo och produktvisningar. Möteslokalen är utrustad med projektor och går att koppla upp via dator och ansluta med HDMI eller VGA.

Kai Siegbahn

Härligt ljusinsläpp och nära restaurangen.

 • 60 personer
 • 77 kvm

Kai Siegbahn är en del av Selma Lagerlöf med stora fönster som bjuder på härligt ljusinsläpp. Lokalen passar den mellanstora konferensgruppen och är även ett utmärkt val för en fest eller ett event i nära anslutning till vår restaurang. Konferenslokalen är utrustad med projektor. Möjlighet finns att koppla upp dator och ansluta med HDMI eller VGA.

Arne Tiselius

Ljus lokal med utsikt över innergården.

 • 50 personer
 • 59 kvm

Arne Tiselius har utsikt över vår innergård och ett härligt ljusinsläpp från stora fönster. Konferenslokalen passar utmärkt till utbildningar, workshops och föreläsningar. Möteslokalen är utrustad med projektor och dator kan anslutas med HDMI eller VGA.

Allvar Gullstrand

Ett mindre rum med vackert dagsljus.

 • 18 personer
 • 30 kvm

Allvar Gullstrand är en mindre lokal som passar en mindre mötesgrupp på upp till 20 personer. Rummet är belägen mot innegården och har stora fönster som släpper in naturligt ljus. Möteslokalen är modernt utrustad med projektor som går att koppla upp via dator och ansluta med HDMI eller VGA.

Nelly Sachs

Trevlig lokal för det mindre mötet.

 • 18 personer
 • 30 kvm

Nelly Sachs är en av våra mindre lokaler med stora fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp med utsikt mot innergården. Möteslokalen är modernt utrustad med projektor och går att koppla upp via dator samt ansluta med HDMI eller VGA. Här finns även en videobar med integrerad kamera och mikrofon.

Elsa Beskow

Kreativt mötesrum med pingisbord.

 • 10 personer
 • 36 kvm

Elsa Beskow är vårt kreativa aktivitetsrum. En fin möteslokal för team- eller styrelsemöten, utrustad med högtalarsystem och en 65 tum TV-skärm. Möjlighet finns att koppla upp en dator via HDMI. Sätt fart på  kreativiteten med roliga aktiviteter. Elsa Beskow är utrustad med pingisbord, fotbollsspel, dart och basket. I anslutning till mötesrummet finns  även hotellets gym.

Panorama

Fantastiska vyer från våning 11.

 • 16 personer
 • 34 kvm

Panorama ligger högst uppe i hotellets byggnad på våning 11 och erbjuder en fantastisk utsikt över Uppsala. Lokalen passar bra för exempelvis styrelse- eller strategimöten. I Panorama sitter man avskiljt, i lugn och ro med en strålande utsikt att inspireras av. Konferenslokalen är utrustat med 65 TV-skärm och det finns möjlighet att koppa upp en dator via HDMI. 

Mötessvit

Idealisk lokal för mindre möten eller intervjuer.

 • 8 personer
 • 66 kvm

Mötessviten ligger på nionde våningen och har en imponerande utsikt över Uppsala i riktning mot Uppsala slott och Uppsala domkyrka. Mötessviten består av ett sovrum och ett vardagsrum samt en dedikerad del med plats för åtta personer. Där finns en tv-skärm samt möjlighet att koppla upp en dator via HDMI.

Konferens hos oss

Vi hjälper dig

Vi finns vid din sida från första planeringsmötet till avresan. Oavsett om du planerar en konferens med övernattning, en utställning, ett bröllop eller företagsevent så samordnar vi den rätta lokalen med välkomponerade måltider och gemensamma aktiviteter. Avsluta arbetsveckan med en afterwork på någon av våra restauranger. Vi har många tips på aktiviteter och hjälper gärna till att boka och samordna en uppskattad upplevelse.

Gör en konferensförfrågan

Mat & Dryck

Våra restauranger

Restaurang Nobel

I restaurang Nobel serveras hotellets generösa frukostbuffé varje morgon. Nobel är även en perfekt lokal att abonnera för mingel, event och middagar för över 10 personer.

Mat på The Bishops Arms i Uppsala

The Bishops Arms Uppsala

Välkommen till vår engelska gastropub The Bishops Arms. Här kan du njuta av vällagad mat och ett brett dryckessortiment i en ombonad miljö.

Restaurangmiljö på Miss Voon i Uppsala

Restaurang Miss Voon i Uppsala

Välkommen till Miss Voon i Uppsala, här kan du njuta av härliga smaker med asiatiska influenser. I baren erbjuds en spännande drinklista.

Frukost på Elite Hotel Academia

Starta dagen med en riktig härlig hotellfrukost. I restaurang Nobel serverar vi vår generösa frukostbuffé varje morgon.

Erbjudanden

Aktiviteter

Whiskeyprovning

Öl- eller whiskeyprovning

Ölprovning på the Bishop Arms är en trevlig och uppskattad kvällsaktivitet i genuint engelsk pubmiljö. Ölprovningen inleds med en introduktion till ölens spännande smakvärld och sedan smakar vi på fem olika ölsorter. The Bishop Arms erbjuder marknadens bredaste sortiment av fatöl och single malt whiskey och många deltagare åker hem med en ny smakfavorit.

Puben ligger i samma byggnad som Elite Hotel Academia, på hotellets bottenvåning vilket gör det både smidigt och trevligt att runda av konferensdagen med ölprovning. Det går även utmärkt att boka middag i anslutning till ölprovningen. Beräkna cirka 60 minuter för en ölprovning med 5-10 deltagare.

Ölprovning basic
Vi går igenom de grundläggande öltyperna, samt historia och tillverkningsprocess. Passar alla som är nyfikna på öl och vill dyka in i öldjungeln!
5 x 15 cl ca 60 min, 295 kr per person

Ölprovning Belgo
Vi går igenom det belgiska ölet, med allt från kloster och munkar till Lambic, den unika bryggningsmetoden som kännetecknar Belgiens mest kända öltyp.

Specialanpassade provningar
Utöver detta skräddarsyr vi provningar, exempelvis lokala bryggerier, IPA med fokus på olika humlesorter, årgångsprovningar etc.

Minimiantal 5 personer, max 20 personer.

Bokning: 018 – 780 99 14
Email: Uppsala@bishopsarms.se

Bo på hotellet
Hotell Uppsala - Elite Hotel Academia i Uppsala

Elite Hotel Academia, Uppsala

Elite Hotel Academia ligger på absoluta toppläge intill centralstationen i Uppsala. Hotellet erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 10 konferenslokaler samt gym och bastu. Kombinera din vistelse med en middag på Restaurang Nobel eller ta en drink på Miss Voon med fantastisk utsikt över staden. Vårt hotell i Uppsala ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.

 

Läs mer om hotellet Gör en gruppbokning
Kontakta oss

Kontakta oss

Elite Hotel Academia
Suttungs Gränd 6
75319 Uppsala
018-780 99 00 konferens.academia@elite.se Google maps
Återställ

Bokningar

Kontakter

Hotelldirektör & försäljning

Malin Selberg
070-333 73 50 malin.selberg@elite.se

Hitta hit

Ankomst med flyg

Pendeltåg till/från Arlanda Airport tar endast 18 minuter. Upplands Lokaltrafik, UL, kör linje 801 mellan Uppsala och Stockholm Arlanda Airport. Bussen går en gång i halvtimmen mellan klockan 03.00 och midnatt.

Ankomst med bil

Kör E4 och följ skyltarna mot Uppsala. Ta avfart 186 mot Uppsala C. Följ Kungsängsleden (väg 55) genom två rondeller och sväng sedan höger in på Kungsgatan. Sväng in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km till Elite Hotel Academia.

Ankomst med tåg/buss

Tåg och pendeltåg

Uppsala Centralstation ligger i direkt anslutning till hotellet. Här stannar alla tåg och SL pendeltåg.

Buss

Upplands Lokaltrafik till Uppsala Centralstation. SL kör även nattbuss nummer 593 mellan Uppsala och Stockholm via Arlanda.

I närheten

Kommunikationer

Uppsala centralstation: 0 m
Stockholm Arlanda Aiport: 28 km
Stockholms centralstation: 63 km
Stora torget mitt i stan: 650 m

Sevärdheter

Stadsparken: 550 m
Uppsala domkyrka: 850 m
Uppsala slott: 800 m
Botaniska trädgården: 1,3 km

Företag

Akademiska sjukhuset: 750 m
Uppsala universitet: 1,2 km
Galderma Nordic AB: 2,4 km
Läkemedelsverket: 1,6 km
Thermo Fisher: 3,5 km