Konferens & möten Elite Stadshotellet, Västerås

Här finns allt som kännetecknar ett lyckat möte. Klassisk miljö, moderna lokaler, utsökta måltider och service i toppklass. På Elite Stadshotellet i Västerås trivs det lilla sällskapet, företagseventet, konferensen och den fantastiska festen. Du hittar oss vid Stora Torget, ca tio minuters promenad från Centralstationen.

 • 280 personer
 • 8 lokaler
 • Största lokalen 245 kvm
 • Allt under ett tak
 • Lokala mötesexperter
 • Inspirerande kaffepaus
Kontakta mötesrådgivare

Eller ring oss på 021-10 28 20

Rum för möten
Konferens hos oss
Bo på hotellet
Kontakt & hitta hit
Rum för möten

SKRÄDDARSY EFTER DINA BEHOV

Hotellet har sedan invigningen 1907 varit en central mötesplats i Västerås och vi har genom åren som gått tagit vara på den klassiskt tilltalande miljön och anpassat den till våra gästers behov och önskemål. Hotellets åtta konferenslokaler kombineras i fin gammal jugendstil med modern teknik. Vissa går att öppna upp dörrar emellan så det blir ett ”flöde” för t.ex. mässor. Hotellet har inga grupprum men det finns gott om utrymmen med soffgrupper och liknande som använts flitigt av konferensgäster till grupparbeten. Här kan du läsa mer om vårt hotell i Västerås.

 

Lokaler KVM Bio Bio Skolsittning Skolsittning U-sittning U-sittning Öar Öar Styrelsesittning Styrelsesittning
Stora salen 245 m² 280 p 176 p - 180 p -
Djäknesalen 145 m² 150 p 110 p 40 p 90 p 36 p
Skära Salongen 102 m² 90 p 70 p 36 p 48 p 30 p
Rudbeckiussalen 85 m² 77 p 50 p 30 p 36 p 20 p
Västra Salongen 79 m² 72 p 50 p 30 p 48 p 20 p
Östra Salongen 57 m² 40 p 28 p 20 p 30 p 12 p
Styrelserummet 36 m² - - - - 12 p
Bankiren 30 m² - - - - 10 p

Lokaler

Filtrera på storlek eller typ av möte

Stora salen

Anrik konferens- och festvåningslokal med utsikt över Stora Torget.

 • 245 kvm
 • 280 personer
 • Lyxig och stämningsfull känsla
Elite Stadshotellet Västerås största lokal är Stora Salen som passar utmärkt för större konferensgrupper, mässor eller kanske en modevisning? Lokalen är kulturminnesmärkt och är i ljusa färger med stora fönster. På kvällen kan den göras om till en fantastisk middags- och balsal. I anslutning till Stora salen finns vår terrass som med fördel kan användas till både en fikapaus eller ett mingel.

Djäknesalen

Idealisk för utbildningar, föreläsningar och workshops

 • 150 personer
 • 145 kvm
 • Modern och ljus lokal

Djäknesalen är vår näst största lokal med stora vackra fönster som vetter mot Stora Torget. Denna sal har luftkonditionering och en ljus, modern känsla. Här finns också en fast scen vilket gör att lokalen lämpar sig ypperligt för bl.a föreläsningar. 

Skära Salongen

Flexibel lokal som passar allt från möten till middagar och mingel.

 • 90 personer
 • 102 kvm
 • Klassisk och pampig sal

Denna lokal ligger i anslutning till Stora Salen och är vackert inredd i en mörkrosa färger, därav dess namn, Skära Salongen. 

Rudbeckiussalen

Elegant lokal för det mellanstora mötet.

 • 77 personer
 • 85 kvm
 • Klassisk och pampig sal

Det här är en stilfull och vacker lokal som går i gråa nyanser med kristallkronor och speglar på väggarna. Här kan vi ta emot upp till 50 personer i skolsittning och 77 personer i bio.

Västra Salongen

En klassisk och ljus sal med en vacker öppen spis som pryder rummet

 • 72 personer
 • 79 kvm
 • Högt i tak med stora fönster

Västra Salongen är en ljus, härlig lokal med sobra färger och högt i tak samt stora fönster med gott om ljusinsläpp. Går att öppna upp en vikvägg in till Östra Salongen. 

Östra Salongen

Lokal som passar utmärkt som grupprum

 • 40 personer
 • 57 kvm
 • Högt i tak med stora fönster

Östra Salongen ligger i anslutning till Stora salen och det går att öppna en vikvägg in till Västra Salongen.

Styrelserummet

Klassiskt Styrelserum med modern teknik.

 • 12 personer
 • 30 kvm
 • Passar som styrelserum eller grupprum

Klassiskt styrelserum med noga utvald interiör som ger en lyxig känsla. Möbleringen är fast styrelsesittning.

Bankiren

Passar som styrelserum eller grupprum.

 • 12 personer
 • 30 kvm
 • Passar som styrelserum eller grupprum

Denna lokal ligger intill entrén av hotellet och en kort bit ifrån vårt konferenscenter. Bankiren är inredd i en modern stil med styrelsesittning.

Konferens hos oss

Vi hjälper dig

Det är lätt att imponeras av den anrika miljön på Elite Stadshotellet. Alla våra konferenslokaler är modernt renoverade och utrustade med den senaste tekniken och vi anpassar dem efter behov och syfte med mötet. 

Stora Salen som är kulturminnesmärkt är vår största lokal. Här finns atmosfär och yta för för fest, bankett och högtidliga tillfällen. Här skapas minnen med vackert dukade bord, dekor och blomsterarrangemang.

Oavsett vad du planerar så finns vi på plats för att hjälpa dig planera och samordna lokal, måltider och hotellrum vid övernattning. Förvänta dig personlig och engagerad service, vi har öga för detaljerna som leder till minnesvärda arrangemang. Fråga gärna om tips på aktiviteter så hjälper vi till att boka en inspirerande föreläsning eller upplevelse.

 

Gör en konferensförfrågan

Mat & Dryck

Våra restauranger

Hotellfrukost på Elite Stadshotellet i Västerås | Elite Hotels

Frukost på Elite Stadshotellet Västerås

Varje morgon serverar hotellet sin generösa frukostbuffé i den vackra matsalen.

The Bishops Arms Västerås

Välkommen till den mysiga gastropuben som blivit mycket populär både bland Västeråsbor och hotellgäster.

Erbjudanden

Aktiviteter

I samband med din konferens hos oss på  Elite Stadshotellet kan vi rekommendera ett flertal olika aktiviteter, från kulinariska mer stillsamma aktiviter som t ex dryckesprovning till mer pulshöjande såsom paintball eller kanske åka RIB-båt.

Silluetterna av tre personer som står i en grotta

Sala Silvergruva

Följ med på en spännande guidad tur i Sala Silvergruva, det finns flera olika gruvvisningar att välja bland, här erbjuds också en höghöjdsbana och museum.

Badhuset Kokpunkten med vattenrutschbanor i hela hallen upplysta med lila och rosa lampor

Kokpunkten

Kokpunkten är Sveriges första actionbad - en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås.

Detaljbild av inredningsprylar och en stor blomma

Skultuna Mässingsbruk

Skultuna Messingsbruk & Fabriksbutiker är ett av Sveriges  populäraste turistmål med Fabriksbutiker, Museum och Café. På samma ställe sedan år 1607.

Fören på en vikingabåt med flaggor

Frösåkers Brygga

Vikingabyn med bågskytte, smide, runristning, katapult, vikingaskeppsrodd samt stora vikingahuset "Gudagott" och Skeppsmuséet. 

Konferensdeltagare åker RIB-båt

Ut på sjön – Rent a RIB! 

Den ultimata fartupplevelsen! Ombord på våra RIB-båtar får du en upplevelse du sent kommer att glömma. I över 50 knop far vi fram över Mälaren i alla väder. En lugn sommarkväll kan vara lika mysig som en tuff storm är rolig. 

Våra RIB-båtar avgår från Västerås Gästhamn ca 15-20 minuters promenad från Elite Stadshotellet. SjöEvent i Västerås arrangerar Event med eller utan båt, på eller i närheten av Mälaren året om.

Talarforums logga och en person på en scen

Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon 021-10 28 20 eller mejla till reservation.vasteras@elite.se så berättar vi mer.

Närbild på en champagneflaska i en ishink

Champagneprovning

Champagne- eller Vinprovning med inspirerande Eva Weckström. Välj mellan 3 olika typer av provningar, önskar ni kan dessa kombineras med mat.

Champagne, och/eller mousserande vin ( 4 olika)
Vi talar om hur man provar mousserande vin, framställning, regioner och olika typer, vinernas karaktär, bubblor och druvor, vad vinet passar till i matväg och självklart likheter och skillnader.

Provningen går mycket bra att utöka med olika tilltugg som passar vinerna, ex brie, skagen, löjrom, anklevermousse- kostnad tillkommer beroende på vad ni önskar.

Grundprovning
5 olika viner- 1 mousserande, 2 vita, 2 röda

Vi talar om hur man provar vin, lite historik, vinframställning, vinernas karaktär och druvor, vad vinet passar till i matväg och självklart likheter och skillnader.

Här går det att utöka provningen med mat/vin i kombination. Man får på tallrik 5 olika smårätter som matchar vinerna, och vi talar extra om mat/vin i kombination- kostnad tillkommer beroende på vad ni önskar

Ripasso och Amarone:
4 olika viner (Valpolicella, Ripasso, Amarone och Recioto)

Vi provar 4 olika röda viner från omåttligt populära vinområdet Valpolicella, i Veneto i norra Italien. Vi diskuterar Italien som vinland, regionen, dess druvor och traditioner och de olika stilarna på vinerna. 

Även här går det att utöka provningen med choklad/vin i kombination. Man får på tallrik 4 olika chokladbitar som matchar respektive vin. Vi talar om chokladbönans historia, odling och framställning samt självklart hur man matchar med vinet.

Läs mer på www.evasvinochmat.com.

Provningarna kostar 3500 SEK ex moms, kostnad för vinet tillkommer samt för eventuellt tilltugg.

Öl- & whiskyprovningar

Öl- & whiskyprovningar

Boka en härlig whisky- eller ölprovning på The Bishops Arms. Vi erbjuder olika dryckesprovningar med kunnig personal och spännande smaker, exempelvis:

 • Det flytande brödet, en introduktion i ölvärlden
 • Klassisk whiskyprovning med whisky från Skottlands olika whiskydistrikt
Bo på hotellet
Fasad Elite Stadshotellet i Västerås

Elite Stadshotellet, Västerås

Elite Stadshotellet Västerås är ett högklassigt hotell i en av Sveriges vackraste byggnader i jugendstil. Vårt hotell i Västerås ligger centralt och erbjuder 137 rum med en vacker konferens- och festvåning. Här finns även gastropuben The Bishops Arms, den första i Sverige.

Läs mer om hotellet Gör en gruppbokning
Kontakta oss

Kontakta oss

Elite Stadshotellet
Stora Torget 7
722 15 Västerås
021-10 28 20 reservation.vasteras@elite.se Google maps
Återställ

Bokningar

Kontakter

Hotelldirektör

Cem Gürler
021-102801 cem.gurler@elite.se

Försäljningschef

Nadja Schmidt
0702-09 00 73 nadja.schmidt@elite.se

Receptionschef

Anders Fundelius
021-102807 anders.fundelius@elite.se

Hitta hit

Ankomst med flyg

Stockholm – Västerås Flygplats, cirka 10 minuters bilresa från hotellet. Stockholm Arlanda Airport, flygbussar går frekvent mellan Västerås och Arlanda.

Ankomst med bil

Från E18

Sväng av vid Rocklundamotet och kör mot Centrum. Följ Vasagatan mot centrum, sväng höger in på Biskopsgatan och följ vägen in mot torget där hotellet ligger på höger sida.

Ankomst med tåg/buss

Tåg

Hotellet ligger omkring 10 minuters promenad från centralstationen. Gå från
centralstations huvudentré över gatan i riktning mot parken. Följ sedan gångvägen genom parken tills ni kommer till centrum. Fortsätt längs Vasagatan mot Stora Torget där Elite Stadshotellet ligger.

Buss

Det finns flera lokala busshållplatser i närheten av hotellet, den närmsta är Vasagatan cirka 50 m från oss.

I närheten

Kommunikationer

Tåg- och busstation; ca 600 m
Västerås flygplats: ca 7 km
Arlanda flygplats: ca 110 km

Sevärdheter

Domkyrkan ca 50 m
Västerås Konserthus ca 500 m
Slottet ca 250 m
Djäkneberget ca 500 m

 

Företag

ABB (HK): ca 500 m
ALSTOM Sweden: ca 900 m
Westinghouse: ca 5 km
Northvolt: ca 6km
Västerås Kongress: ca 500 m